Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții – Vezi de ce a fost aleasă această dată

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții – Vezi de ce a fost aleasă această dată

Pe 23 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internațională a cărții Azi sărbătorim cititul, cărţile, autorii, ilustraţiile, editurile, dar și drepturile de autor.

UNESCO a hotărât în 1995, în cadrul Conferinţei generale de la Paris, că trebuie să serbăm cărțile și autorii în mod oficial pe 23 aprilie pentru că ele fac parte din viața fiecăruia dintre noi și ocupă un loc important când vine vorba despre educație și emancipare.

Vezi aici ce reduceri ți-am pregătit pe  Librăria PAGINARIUM.

De ce celebrăm cartea și autorii pe 23 aprilie?

Conform calendarului gregorian, în această zi sărbătorim naşterea şi moartea lui William Shakespeare (acesta s-a născut pe 23 aprilie 1564 şi a murit pe 23 aprilie 1616).

Dar mai sunt și Vladimir Nabokov care s-a născut pe 23 aprilie 1899, Manuel Mejía Vallejo s-a născut tot pe 23 aprilie 1923,  și tot pe 23 aprilie a fost înmormântat Miguel de Cervantes (a murit pe 22 aprilie, dar a fost înmormântat pe 23) cel pe care îl cunoaștem ca fiind creatorul lui Don Quijote.

Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor” este un eveniment anual, organizat prin intermediul UNESCO, în special pentru a promova cititul, publicarea de cărţi, dar şi drepturile de autor.

În România, din 2005, pe 23 aprilie nu se sărbătoreşte numai ziua cărţii, ci şi ziua bibliotecarului.

 

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *