Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cum devii un cititor de dimineață?

Cum devii un cititor de dimineață?

Dacă ai decis că cititul de dimineață este potrivit pentru tine, dar nu ai făcut asta până acum, începutul poate fi puțin dificil. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți găsești motivația și să-ți stabilești obiectivele potrivite. Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți stabilești un program pentru sesiunile de lectură de dimineață.

Repetarea unei acțiuni de destul de multe ori o va transforma într-o rutină zilnică. De îndată ce cititul dimineața începe să se simtă ca ceva obișnuit, de acolo începi să câștigi. Începuturile sunt întotdeauna grele, așa că vei avea nevoie de tot ajutorul pe care îl poți obține pentru a transforma lectura de dimineață într-un obicei.

La început este recomandat să alegi o carte captivantă care să fie ușor de început de citit dimineața și greu de lăsat din mână. Chiar dacă sesiunile de lectură de dimineață sunt de obicei grozave pentru lecturi mai profunde, deoarece mintea ta este odihnită și te poți concentra mai bine, nu e nicio rușine să începi ușor. Citește ceva despre care știi că-ți va plăcea și mergi încet spre lecturi mai profunde de dimineață.

Asociază lectura cu cafeaua de dimineață

O modalitate sigură de a-ți construi obiceiuri sănătoase este să le asociezi cu alte acțiuni care fac deja parte din rutina ta. Stabilește-ți scopul de a citi mereu când îți bei cafeaua de dimineață, de exemplu. Odată ce creierul tău începe să asocieze cafeaua cu lectura, obiceiul se va fi instalat.

 

Nu porni televizorul până când nu termini de citit

Factorii perturbatori trebuie păstrați la minimum ori de câte ori sesiunile de lectură de dimineață sunt în desfășurare. Chiar dacă suntem cu toții obișnuiți să pornim televizorul odată ce ne trezim pentru a auzi știrile și prognoza meteo, cel mai bine ar fi să amânăm pornirea televizorului până când sesiunea de lectură se termină.

 

Efortul de a începe să citești devreme este destul de greu, nu trebuie să faci lucrurile și mai dificile încercând să depășești rezultatele cu titlurile pe care le alegi. Odată ce obiceiul tău începe să pară o rutină, poți să te îndrepti către cărți mai complexe.

Cititul de dimineață poate fi o experiență uimitoare și te poate ajuta să-ți maximizezi potențialul de reținere a informațiilor. Cheia este să începi ușor și să folosești instrumentele potrivite pentru a permite obiceiului să se instaleze.

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *