Meniu
10 cărți pe care orice student trebuie să le citească

10 cărți pe care orice student trebuie să le citească

Cititul rămâne o activitate importantă, indiferent de vârstă sau ocupație. Ne ajută atât la memorie, vocabular, exprimare și învățare. Și pe măsură ce îți dezvolți niște abilități adecvate de citire, vei putea citi din ce în ce mai mult și să te bucuri de farmecul pe care îl oferă cărțile.

Ca student, cărțile ar trebui să facă parte din „micul tău dejun”. Este o perioadă când creierul este la capacitate maximă, mintea este proaspătă și informația se asimilează mult mai bine. Chiar dacă este o perioadă dificilă și nu putem să ne plimbăm printre rafturile librăriilor, cu siguranță sunt câteva cărți pe care ți-ai dorit să le citești dar nu ai reușit. Nu te preocupa, la Paginarium se fac comenzi online și orice carte ajunge la tine în câteva zile.

 

Iată 10 cărți pe care orice stundent trebuie să le citească:

 

① Fantoma de la Operă – Gaston Leroux

Cel mai celebru thriller din toate timpurile, Fantoma de la Operă, ecranizat cu mult succes de nenumărate ori, este un roman gotic despre dragoste, onoare şi tragedie, cu un substrat înfiorător şi obsedant – o venerabilă şi foarte ecranizată poveste despre sentimente delicate şi măreţe, cu o notă horror de-a dreptul înspăimântătoare.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

② Frații Karamazov (vol.I & II) – Feodor Mihailovici Dostoievski

Fraţii Karamazov, ultimul şi cel mai complex roman al lui Dostoievski şi în acelaşi timp o chintesenţă a experienţei sale de viaţă, este povestea a patru fraţi şi a unui paricid. Fiecare dintre cei patru întruchipează o ipostază fundamentală a individului: Dmitri, cel mai în vârstă, reprezintă senzualitatea pătimaşă; Ivan este intelectualul, raţiunea; Aleksei (Alioşa), protagonistul romanului, e un simbol al trăirii spirituale şi al apropierii de Dumnezeu; iar Smerdeakov, cel de-al patrulea fiu, nelegitim, este slujitorul tatălui său şi dedicat sofismului, ceea ce îl va duce în final la sinucidere. Moartea neaşteptată a tatălui, moşierul Feodor Pavlovici Karamazov – zgârcit, amoral, desfrânat – aruncă suspiciuni asupra tuturor celor patru fraţi, deoarece fiecare dintre ei are motive întemeiate pentru a-i dori dispariţia, şi dă naştere la numeroase teorii, culminând cu un proces.

În cele din urmă, soarta se dovedeşte potrivnică şi forţele destinului îi doboară pe Karamazovi, în vieţile lor împletindu-se tragedia, spaimele, atrocităţile, ura şi obsesiile. E un prilej pentru scriitor de a-şi enunţa convingerea că răul trebuie întotdeauna pedepsit, iar pedeapsa este de două feluri: legală şi morală (cea pe care individul şi-o dă singur şi care începe ca o revoltă a părţii sale bune). De altfel, întregul roman este o meditaţie filozofică asupra întrebărilor fundamentale ale umanităţii: existenţa lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura vinei.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

③ Jane Eyre – Charlotte Bronte

Ca pentru a acredita mitul romantic al efemeridelor de geniu, Charlotte Brontë (1816–1855) a creat în scurtul răstimp al vieţii o operă remarcabilă. Titlurile ei se succed, cu anxioasă precipitare, la intervale scurte (Jane Eyre, 1847; Shirley, 1849; Villette, 1853, The Professor, postum, 1857), ca tot atâtea încercări de a exorciza un prea timpuriu deznodământ sau, măcar, de a-i suspenda, vremelnic, iminenţa.

În Jane Eyre, această tensiune tragică pare să afle un răgaz prielnic care îngăduie sinteza fericită a tradiţiei prozei de analiză, inaugurată în Anglia de Jane Austen, cu fastul crepuscular al romantismului „gotic” şi cu spiritul necruţător de observaţie realistă al romanului epocii victoriene, aflată atunci la începuturile ei.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

④ BRAND. Jocul antreprenorial la alt nivel: Teorie și practică în marketing – Simona Buzatu

BRAND. Jocul antreprenorial la alt nivel a fost scrisă din necesitate, fiind primul ghid complet în limba română despre branding, dedicat antreprenorilor români și pasionaților de marketing.

Cartea tratează subiectul brandului de la A-Z, pornind de la istoria acestuia, modul în care funcţionează, exemple locale şi globale, până la strategii de poziţionare de brand şi modul în care poate fi folosit acest sistem de gandire în prezent şi viitor pentru a începe sau pentru a dezvolta o afacere de orice dimensiune.

Are 250 de pagini full color, iar informația este împărțită în 17 capitole, fiecare dintre ele abordând câte un aspect important despre branding și rebranding local şi internaţional.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

⑤ Marele Gatsby – F. Scott Fitzgerald

Marele Gatsby e un roman elaborat cu atâta, extraordinară, migală – scenele sale sunt atât de pe deplin realizate, evocările sentimentelor, atât de delicate, limbajul său are atât de multe straturi −, încât, în cele din urmă, trebuie să îl studiezi rând cu rând pentru a-i putea aprecia adevărata valoare.

„Romanul acesta [Marele Gatsby] este aproape de perfecțiune. Ai scris o capodoperă dată naibii și ăsta-i adevărul adevărat!” – Ernest Hemingway (Scrisoare către F. Scott Fitzgerald, 3 noiembrie 1922)

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

⑥ Marile speranțe – Charles Dickens

Descoperirea treptată a valorilor existenţei, de-a lungul experienţelor sale, face din Pip unul dintre cei mai complecşi eroi dickensieni şi din Marile speranţe romanul cel mai solid construit dintre toate cărţile de succes ale lui Charles Dickens.

O operă unde diversele etape ale „marilor speranţe” trăite de Pip capătă un profund înţeles autobiografic, pentru că, urmărind cu atenţie povestea rostită de erou, desluşim vibraţii ale glasului lui Dickens, amintindu-şi propriile întâmplări şi speranţe.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

⑦ Doamna Bovary – Gustave Flaubert

„Critica literară tot repetă despre Emma […] că avem de-a face cu o nefericită, demnă de milă. În realitate însă, soarta ei e mai umană şi mai de râvnit decât aceea a pântecelor muncite ale femeilor din Yonville […], care par să trăiască doar pentru a îndeplini anumite roluri domestice şi care cred, la fel ca soacra Emmei, că femeile nu trebuie să citească romane, spre a nu deveni nişte visătoare.

Chiar dacă moare tânără şi sfârşitul îi e cumplit, Emma are cel puţin curajul să se accepte aşa cum este şi trăieşte experienţe profunde, pe care virtuoasele burgheze din Yonville nici măcar nu le-ar putea bănui în existenţa lor banală.” – Mario Vargas Llosa, Orgia perpetuă: Flaubert şi Madame Bovary

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

⑧ Manualul de dicție Șase sași în șase saci – Carmen Ivanov

Într-o lume a comunicării calitatea vorbirii devine deosebit de importantă. Calitatea vorbirii constă în claritatea sunetelor, corectitudinea pronunţiei şi cursivitate. Pentru foarte multe persoane calitatea vorbirii este un aspect deosebit de important în profesia practicată. Tu cât investeşti în imaginea ta?

Manualul de dicție Șase sași în șase saci este singura carte de dicție disponibilă astăzi pe piață. Cartea vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate, respirație și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție Șase sași în șase saci, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 300 de aplicații practice. Cartea se adresează oamenilor pentru care vorbirea în public reprezintă o meserie: prezentatori radio-tv, reporteri, voice-overi, avocați, politicieni, purtători de cuvânt, oameni de P.R., etc. Și cei care au defecte de vorbire pot folosi această carte pentru că aici vor găsi soluțiile pentru rezolvarea acestor particularități de rostire.

 

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

⑨ Dama cu camelii – Alexandre Dumas-fiul

Romanul este cunoscut şi publicului de astăzi, valoarea lui trecând proba timpului. Cărui fapt se datorează oare această apreciere a posterităţii? Cu siguranţă, sincerităţii profunde a autorului, realismului în descrierea societăţii epocii şi lucidităţii cu care este zugrăvită o mare pasiune, într-un stil sobru, care prefigurează marile romane ale secolului XX.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

 

⑩ Anna Karenina – Lev Tolstoi

Tolstoi este cel mai mare prozator rus. Una dintre cele mai atrăgătoare eroine ale literaturii universale, Anna Karenina nu este însă doar o femeie, un specimen splendid de feminitate, ci o femeie cu o natură morală profundă: totul în ceea ce privește caracterul ei este impresionant, de aceea nu se poate limita la o legătură amoroasă clandestină.

Anna Karenina nu este Emma Bovary, o visătoare provincială, o fătucă de la țară cu capul plin de vise și iluzii. Ea scandalizează societatea ipocrită tocmai prin sfidarea convențiilor acesteia.

↘ Click AICI pentru a comanda cartea

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *