Meniu
Ziua World Wide Web

Ziua World Wide Web

Termenul World Wide Web, abreviat WWW sau și www, numit scurt și web, care în engleză înseamnă „pânză” (de păianjen). Reprezintă totalitatea site-urilor/documentelor și informațiilor de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet. Documentele, care rezidă în diferite locații pe diverse calculatoare server, pot fi regăsite cu ajutorul unui identificator univoc numit URL.

WWW este numai unul din numeroasele servicii și aplicații informatice disponibile în Internet. Browserele actuale pot nu numai să afișeze pagini web, ci oferă și interfețe către celelalte servicii Internet, având astfel un efect integrator (pentru toate serviciile e suficient un singur browser). De aceea granițele dintre serviciul WWW și celelalte servicii din Internet nu sunt întotdeauna clare.

Ziua World Wide Web este marcată în fiecare an pe 1 august. Este o sărbătoare globală dedicată navigării pe internet, activitatea online care ne aduce întreaga lume la îndemână şi ne pune la dispoziţie o multitudine de cunoştinţe. Aceasta a devenit practic o parte integrantă din viaţa noastră, inclusiv la multe locuri de muncă, ceea ce justifică existenţa unei zile în care să onorăm World Wide Web.

World Wide Web a făcut posibilă realizarea a atât de multor lucruri care nu erau pur şi simplu realizabile înainte. Printre acestea se numără contactarea prietenilor şi membrilor familiei care locuiesc în cealaltă parte a lumii, precum şi aflarea de informaţii despre aproape orice subiect. Este cu adevărat remarcabil să ne gândim la puterea pe care o are astăzi internetul şi la modul în care ne-a îmbogăţit vieţile în atât de multe moduri diferite.


World Wide Web a fost conceput de programatorul englez Tim Berners-Lee în 1989, la centrul CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) din Geneva, Elveţia, ca o modalitate de a comunica cu colegii de muncă prin intermediul hyperlink-urilor. Un sfert de secol mai târziu, WWW a devenit principalul mijloc de interacţiune, tranzacţie şi comunicare între oameni, deschizând uşa oportunităţilor pentru oameni în moduri care ar fi fost de neimaginat pentru generaţiile anterioare. (agerpres.ro)

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *