Meniu
Ziua țipatului – 3 motive să țipi cât te țin plămânii

Ziua țipatului – 3 motive să țipi cât te țin plămânii

Ziua Țipatului (Scream Day) este marcată pe data de 24 aprilie. Poate părea ciudat la început, dar ziua se pare că are o semnificație unică. „Scream Day” a fost creată pentru conștientizarea beneficiilor țipetelor. A țipa s-a dovedit a fi un lucru benefic pe care îl poți face aproape oriunde: poți să țipi în pernă, în mașină, în pădure sau oriunde te simți cel mai confortabil.

Pe măsură ce oamenii se concentrează pe satisfacerea nevoilor materiale, nivelul de anxietate și presiune crește. Cu atâta presiune și stres în jur individul are nevoie de o „ieșire” sănătoasă ca soluție. În timp ce meditația este o metodă populară de relaxare, mulți psihologi cred că țipatul este cel mai bun mod de a elibera presiunea. A țipa pentru a elibera frustrările reținute este poate fi extrem de calmant pentru creier.

 

Semnificația zilei țipatului

Poate suna ciudat pentru mulți, dar țipetele s-au dovedit a di benefice pentru sănătate. Semnificația acestei zile constă în promovarea avantajelor de a țipa pentru sănătate. Cu toții „am avut parte” de un țipăt puternic la un moment dat în viața noastră. Unele cercetări au arătat, de asemenea, că țipatul poate crește puterea, iar jucătorii de tenis, de exemplu, cred că atunci când țipă cu putere atunci când lovesc au mai multă putere în loviturile lor.

3 moduri în care țipatul îți poate îmbunătăți sănătatea psihică

1. A țipa este distractiv! Poate ajuta la eliberarea tensiunii din mușchi, iar această ușurare poate duce la eliberarea de endorfine în sistemul nervos central, ceea ce poate duce la reducerea durerii și la creșterea plăcerii.

2. Țipatul ajută la exprimarea și eliberarea emoțiilor.

3. Țipatul te poate ajuta să te calmezi, mai ales dacă acele emoții au fost reprimate. Te poți simți mai ușor! Observă cum, după ce țipi, te simți mai ușor, mai bine și gata să înfrunți ziua cu o sănătate mentală mai bună.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *