Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua Națională a Tineretului

Ziua Națională a Tineretului

Astăzi, 2 mai, se marchează Ziua Naţională a Tineretului.

Pentru marcarea acestei zile, sunt organizate şi promovate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale care au atribuţii în domeniul tineretului se implică în sprijinirea materială, financiară şi organizatorică a evenimentelor dedicate acestei zile. (agerpres)

 

Există mai mulți tineri pe planetă decât în orice moment al istoriei omenirii. Jumătate din populația lumii are sub 25 de ani; 40 la sută sub 19 ani. Pe scurt, suntem depășiți numeric, dar acest aspect este optimist, dă speranță, deoarece tinerii sunt mereu în centrul progresului social.

Nu este o coincidență că UPS, Microsoft, Apple, HP, Bristol-Myers și Dell au fost toate pornite de adolescenți pe biciclete și în garaje și cămine. Știința creierului confirmă puterea unică a tinerilor de a vedea lucruri noi și apoi de a-și asuma riscurile pentru a le aduce la lumină și a le prezenta celorlalți.

Fiecare părinte cunoaște valoarea experienței unei activități făcută devreme, fie că este vorba de lectură, matematică, muzică, sport sau arte. Ceea ce înveți și faci în copilărie va rămâne cu tine tot restul vieții.

 

Problemele lumii de astăzi sunt extrem de complexe, determinate de forțe politice, sociale și economice. Nu ne putem permite ca tinerii să crească înainte să învețe despre cele mai mari provocări ale noastre și să ne ajute să le rezolvăm.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *