Meniu
Ziua Mondială de Conștientizare a Ego-ului

Ziua Mondială de Conștientizare a Ego-ului

Ziua de 11 mai este dedicată conștientizării ego-ului. Deși poate părea o zi dedicată iubirii de sine și celebrării tuturor calităților noastre, adică un motiv de a ne îmbrățișa, ziua este dedicată mai mult conștientizării pericolului a de a avea un ego exacerbat, un eu supradimensionat, lucru care nu ne va face viața mai ușoară nici nouă, nici celor din jur.

Ziua este perfectă pentru a ajuta oamenii să reflecteze, cu adevărat, asupra lor înșiși, să evalueze calitatea interacțiunilor cu cei din jur și pentru a analiza dacă tipul de personalitate poate ne împiedica în ceea ce privește realizarea scopurilor propuse.

Și dacă această zi este ideală pentru fiecare în parte, este ideală și pentru societatea în care trăim deoarece o societate cu din ce în ce mai puține ego-uri toxice are șanse mai mari de dezvoltare.

În mod ideal, ar trebui să se pună accentul pe autoperfecţionare şi pe eliminarea egoului pe tot parcursul anului, dar, bineînţeles, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Această „sărbătoare”, dacă o putem numi așa, a fost înfiinţată în 2018, ca o reţea de sprijin pentru cei care se luptă cu afecţiuni psihice legate de ego. Deci unul dintre obiectivele principale este să prevină alte cazuri de abuzuri sau deficienţe din cauza confruntării cu probleme legate de ego. 

#WorldEgoAwarenessDay își dorește ca oamenii să aibă o mai bună înţelegere și să se documenteze mai mult când vine vorba de aceste probleme, să nu eticheteze imediat un tip de comportament și nici să condamne individul în cauză.

„Egoul excesiv este nesănătos. O minte excesiv de egocentrică poate provoca multe afecţiuni, precum furie, prejudecăţi, complexe de inferioritate, sentimente de superioritate, violenţă legată de stres, rasism, sexism şi multe altele. De asemenea, problemele legate de ego pot cauza o nevoie de aprobare şi probleme cu empatia şi relaţiile. Cei care se luptă cu egoul lor sunt mai predispuşi să simtă singurătate şi disperare.” (agerpres.ro)

Egoismul este trăsătura morală care pune mai presus de orice interesele personale, în dauna și interesele personale ale celorlalți.

 

3 motive pentru care această zi este importantă

Aduce lumină asupra unei boli pe care nu o putem vedea

Egoismul este o boală greu de detectat, la fel ca alte probleme de sănătate mintală. Ziua de 11 mai face lumină asupra acestui aspect și îi ajută pe cei care suferă de ea să realizeze cu ce au de-a face.

 

Îi ține pe oameni în frâu

Ziua Mondială a Conștientizării Eu-lui îi ajută pe oameni să evalueze dacă sunt egoiști sau dacă sunt victime ale egoismului. Prima parte a rezolvării unei probleme este identificarea acesteia.

 

Face societatea un loc mai bun

O societate în care toată lumea este conștientă de modul în care ego-ul lor îi poate afecta pe ceilalți ar prospera. Construiește o comunicare mai bună între oamenii dintr-o societate.

Tulburări comune

Depresie

Se estimează că 264 de milioane de persoane sunt afectate de depresie, dintre care o mare parte din procent aparține femeilor.

 

Tulburare bipolară

Tulburarea afectează aproximativ 45 de milioane de oameni din întreaga lume și constă de obicei în episoade maniacale și depresive.

 

Schizofrenie

Este o tulburare mintală severă care afectează aproximativ 20 de milioane de oameni din întreaga lume.

 

Demenţă

Este o afecțiune cronică care provoacă o deteriorare a funcției cognitive (adică capacitatea de a gândi).

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *