Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua mondială a turismului

Ziua mondială a turismului

Pe 27 septembrie este sărbătorită ziua mondială a turismului.

Industria călătoriilor a cunoscut o revoluţie în ultimele 6 decenii. Dacă în 1950, numărul turiştilor era estimat la 25 de milioane, cifra a ajuns, în prezent, la peste un miliard.(europafm.ro)

UNWTO (Organizația Mondială a Turismului) a stabilit ca tema Zilei mondiale a turismului 2022 să se concentreze asupra „Regândirii turismului” („Rethink Tourism”). Ziua mondială a turismului se va concentra în acest an pe re-imaginarea creşterii sectorului turistic, atât în ceea ce priveşte dimensiunea, cât şi relevanţa sa. Republica Indonezia va găzdui Ziua mondială oficială a turismului, la 27 septembrie 2022, deşi toate statele membre UNWTO, precum şi cele nemembre, dar şi părţile interesate din sectorul privat, sunt invitate să găzduiască propriile manifestări şi să promoveze ziua şi tema sa centrală.

Sărbătorirea acestei zile internaţionale are loc după doi ani de pandemie, iar majoritatea ţărilor din întreaga lume percep turismul ca pe un factor de stimulare a redresării economice, inclusiv în comunităţile rurale în care sectorul turistic este un angajator de frunte şi unul dintre pilonii economiilor. Pandemia de COVID-19 a avut un impact social şi economic masiv, notează site-ul ONU, www.un.org. Atât economiile dezvoltate, cât şi cele în curs de dezvoltare au fost afectate, dar mai ales grupurile sociale marginalizate şi cele vulnerabile. Repornirea turismului va ajuta la relansarea şi creşterea economică.

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în anul 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului. (agerpres.ro)

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *