Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale – 10 octombrie

Ziua Mondială a Sănătății Mintale – 10 octombrie

Instituită în 1992 de către Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), această zi are ca scop creşterea gradului de conştientizare şi educare, la nivel mondial, în ceea ce privește sănătatea mintală.

Într-o perioadă în care lumea se confruntă cu consecinţele şi impactul fără precedent al sănătăţii mintale şi impactul pandemiei de COVID-19 asupra a miliarde de oameni, Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (WFMH) lansează campania Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, tema din 2021 fiind „There is no health without mental health”.

Tulburările psihice și neurologice reprezintă mai mult de 10% din bolile la nivel global. Persoanele cu tulburări mintale severe, cum ar fi schizofrenia, decedează cu 10-20 de ani mai devreme decât populația generală.

Suicidul curmă viața a aproape 800.000 de persoane în fiecare an (1 persoană la fiecare 40 de secunde) și este a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani, iar 1 din 5 copii și adolescenți are o tulburare mintală.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *