Meniu
Ziua Mondială a Pescuitului

Ziua Mondială a Pescuitului

Ziua de 27 iunie este marcată ca fiind dedicată pescuitului. Așadar astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Pescuitului. 

Se pare că iniţiativa unei asemenea sărbători a fost lansată în 1984 la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului (Roma). Tot în această zi este important să vorbim și despre pescuitul responsabil deoarece acesta a devenit o industrie de care economiile multor ţări depind: vânate excesiv, unele specii marine ajung să fie pe cale de dispariţie.

10 lucruri pe care nu le știai despre pescuit

➡️ Locuitorii unor țări din Africa merg la pescuit cu o lopată, cu ajutorul căreia ei scot din nămol pești. În timpul secetei acești pești se îngroapă în noroi pentru a supraviețui; chiar dacă noroiul se usucă, ei încă mai rămân în viață.

➡️ În Noua Guinee peștii sunt prinși cu ajutorul unei plase realizate din pânză de păianjen.

➡️ Cel mai mare sturion prins vreodată cântărea 212 kilograme. El a fost capturat de niște pescari din California în anul 1983.

➡️ Cel mai mare pește prins vreodată cu ajutorul unei undițe a fost un rechin alb de 5 metri lungime, care cântărea 1,2 tone. El a fost prins în anul 1959 pe coasta Australiei de sud.

➡️ În Japonia există o modalitate neobișnuită de a prinde pești cu ajutorul păsării cormoran. Păsările prindeau peștele, însă când aveau de gând să le înghită ele erau oprite cu ajutorul unei zgărzi speciale.

➡️ Cel mai interesant lucru la pescuitul sportiv este că tot peștele este aruncat înapoi în apă. 

➡️ Există două tipuri de pescuit: cel sportiv și cel comercial.

➡️ Există aproximativ 21 de milioane de pescari în întreaga lume și aproximativ 200 de milioane de oameni care depind de pescuit pentru a supraviețui.

➡️ În jur de 24 de mii de oameni mor în fiecare an din cauza accidentelor produse la pescuit. 

➡️ Cele mai mari consumatoare de pește din lume sunt India și Statele Unite.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.