Meniu
Ziua Mondială a Pescuitului

Ziua Mondială a Pescuitului

Ziua de 27 iunie este marcată ca fiind dedicată pescuitului. Așadar astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Pescuitului. 

Se pare că iniţiativa unei asemenea sărbători a fost lansată în 1984 la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului (Roma). Tot în această zi este important să vorbim și despre pescuitul responsabil deoarece acesta a devenit o industrie de care economiile multor ţări depind: vânate excesiv, unele specii marine ajung să fie pe cale de dispariţie.

10 lucruri pe care nu le știai despre pescuit

➡️ Locuitorii unor țări din Africa merg la pescuit cu o lopată, cu ajutorul căreia ei scot din nămol pești. În timpul secetei acești pești se îngroapă în noroi pentru a supraviețui; chiar dacă noroiul se usucă, ei încă mai rămân în viață.

➡️ În Noua Guinee peștii sunt prinși cu ajutorul unei plase realizate din pânză de păianjen.

➡️ Cel mai mare sturion prins vreodată cântărea 212 kilograme. El a fost capturat de niște pescari din California în anul 1983.

➡️ Cel mai mare pește prins vreodată cu ajutorul unei undițe a fost un rechin alb de 5 metri lungime, care cântărea 1,2 tone. El a fost prins în anul 1959 pe coasta Australiei de sud.

➡️ În Japonia există o modalitate neobișnuită de a prinde pești cu ajutorul păsării cormoran. Păsările prindeau peștele, însă când aveau de gând să le înghită ele erau oprite cu ajutorul unei zgărzi speciale.

➡️ Cel mai interesant lucru la pescuitul sportiv este că tot peștele este aruncat înapoi în apă. 

➡️ Există două tipuri de pescuit: cel sportiv și cel comercial.

➡️ Există aproximativ 21 de milioane de pescari în întreaga lume și aproximativ 200 de milioane de oameni care depind de pescuit pentru a supraviețui.

➡️ În jur de 24 de mii de oameni mor în fiecare an din cauza accidentelor produse la pescuit. 

➡️ Cele mai mari consumatoare de pește din lume sunt India și Statele Unite.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *