Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua mondială a INIMII

Ziua mondială a INIMII

În fiecare an, peste 17 milioane de oameni mor din cauza bolilor de inimă. Ca o modalitate de a combate acest lucru, Federația Mondială a Inimii a creat Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat în fiecare an pe 29 septembrie.

Oamenii din întreaga lume pot găsi informațiile necesare care ridică gradul de conștientizare cu privire la bolile cardiovasculare, pașii pe care îi pot lua pentru a le combate și cum să îi ajută pe cei din jurul care ar putea suferi.

Ziua Mondială a Inimii este sărbătorită anual pe 29 septembrie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a bolilor cardiovasculare și a modului în care le putem controla. Ziua a fost stabilită de Federația Mondială a Inimii în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.

Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză de deces la nivel global. Se estimează că 17 milioane de oameni mor din cauza aceasta în fiecare an. O concepție greșită despre bolile cardiovasculare este că afectează mai mult oameni din țările dezvoltate, care depind mai mult de tehnologie și duc un stil de viață sedentar. Dar peste 80% dintre decese au loc în țările cu venituri medii și mici. Din fericire, principalele cauze ale bolilor cardiovasculare sunt factorii modificabili, care includ lipsa exercițiilor fizice, fumatul și o dietă necorespunzătoare.

Știai că…?

  • Inima bate de 115.000 într-o zi?
  • Inima pompează aproximativ 7500 litri de sânge în fiecare zi?
  • În 1893 a avut loc prima intervenție chirurgicală pe cord deschis?
  • Greutatea unei inimi umane este de 1 kilogram?
  • Dacă ar fi să așezăm cap la cap toate arterele, venele, capilarele de sânge acestea s-ar întinde pe o lungime de aproximativ 100.000 km?
  • Greutatea inimii unei balene albastre este de peste 600 kg?

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *