Meniu
Ziua Mondială a bunului simț

Ziua Mondială a bunului simț

Pe data de 4 noiembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Bunului Simț! Acesta este ziua în care oamenii din întreaga lume sunt provocați să se respecte mai mult și să dea dovadă de această calitate, tot mai rară, din păcate.

De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și totuși fiecare crede că îl are” – Benjamin Franklin.

Ei bine, astăzi, 4 noiembrie sărbătorim Ziua bunului simț, o zi în care are trebuie să ne reamintim cu mare drag că orice pas în viață trebuie făcut pe baza unor norme de bun simț și a unei conduite bine stabilite. Așadar, ziua marcată în calendarul internațional ne face să ne gândim cum să apreciem lucrurile, cum să ne comportăm cu propria persoană, dar mai ales cu ceilalți.

Putem descrie bunul simţ ca un ansamblu general care conține o serie de idei despre lume, viaţă şi om, existență și acțiuni de zi cu zi, având ca baze nesecate tradiţia populară. Bunul simţ este cu adevărat un echilibru, având în vedere că se regăseşte într-un cod nescris al bunei cuviinţe pe care-l descoperim în înțelepciunea tuturor popoarelor din timpuri îndepărtate, indiferent de timpul trecut, de vârsta fiecăruia sau de locul din care provine.

Atunci când vine vorba despre bun simț, indiferent de vârstă, de profesie sau proveniență am putea spune multe, luând în considerare că bunul simț este ușor observabil la o persoană, indiferent de unde provine aceasta. Putem porni de la educația pe care individul o primește încă de la naștere și până la implementarea regulilor simple de care are nevoie fiecare persoană de-a lungul vieții. Bunul simț asigură între oameni o bună armonie, o bunăstare și o înțelegere aparte.

Atunci când un om are puțin bun simț, acesta va ști automat cum să se comporte cu cei din jur, indiferent de situatie. Fără bun simț, oamenii ar trăi în batjocură, în mojicie și în lipsa valorilor morale. Așadar, astăzi ne suntem datori nouă să ne amintim ce semnifică această zi, dar mai ales să punem în practică tot ce avem mai bun, pentru a-i trata pe cei din jur așa cum ne-am dori să fim și noi tratați, la rândul nostru. (monden.ro)

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *