Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua mondială a broaştelor ţestoase

Ziua mondială a broaştelor ţestoase

Astăzi, 23 mai, celebrăm Ziua mondială a broaştelor ţestoase, o specie aflată pe cale de dispariţie.

 

Ziua mondială a broaştelor ţestoase a fost iniţiată în 2000, de către American Tortoise Rescue (ATR), o societate non-profit înfiinţată în 1990 pentru a asigura protecţia tuturor speciilor de broască ţestoasă. Aceasta oferă adăpost permanent pentru broaştele ţestoase abandonate şi pierdute, precum şi pentru cele care sunt confiscate ca urmare a aplicării legii şi necesită locuinţe temporare. Pe parcursul anilor, această zi a devenit cunoscută şi marcată la nivel mondial. Este o zi sărbătorită de toţi iubitorii speciilor de broască ţestoasă din ţări precum Canada, Pakistan, Borneo, India, Australia, Marea Britanie, Grecia şi multele altele.

Scopul Zilei mondiale a broaştelor ţestoase este a creşte respectul şi cunoştinţele despre aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora. Este, de asemenea, o sărbătoare a bucuriei pe care aceste reptile le aduc zilnic numeroaselor persoane care le deţin ca animale de companie.

Aceste animale blânde, apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani, sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani.

Mulți ar dori să aibă drept companie o broască țestoasă. Ei bine, pe cât de ușor sună, pe atât de complicat este. De exemplu, mulţi oameni care cumpără un astfel de animal de companie, atunci când este pui, nu ştiu că unele specii pot creşte până la 100 de kilograme sau chiar mai mult, că au nevoie de căldură constantă pe tot parcursul anului, deoarece nu hibernează, şi că pot trăi foarte mult. (agerpres)

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *