Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua internațională a SPĂLATULUI PE MÂINI

Ziua internațională a SPĂLATULUI PE MÂINI

Spălatul des al mâinilor ar trebui să fie normalitate, o practică obișnuită pe care o facem ori de câte ori este nevoie. Pe 15 octombrie ar trebui să te gândești mai mult la asta, deoarece este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SPĂLATULUI PE MÂINI. Până la apariția COVID-19, spălarea mâinilor și importanța sa în prevenirea răspândirii bolilor nu era chiar atât de importantă. Dar pandemia a accentuat cu adevărat importanței spălatului mâinilor.

Această zi a fost creată de Global Handwashing Partnership ca o oportunitate de a proiecta și implementa modalități creative de a încuraja oamenii să se spele pe mâini cu săpun, în special în perioadele critice. Ziua vine la pachet și cu un mesaj cu adevărat valoros: spălarea mâinilor este o practică atât de simplă care într-adevăr poate face toată diferența și poate salva vieți.

Știai că…?

  • Mâinile curate salvează vieți: îngrijirea mâinilor poate reduce rata mortalității bolilor respiratorii cu 25%, potrivit unui studiu realizat de Lancet Infectious Diseases. Acest lucru se poate face pur și simplu prin spălarea mâinilor cu săpun!
  • Nu toată lumea are acces: doar 60% din populația lumii are acces la o instalație de bază pentru spălarea mâinilor. În prezent, există 17 țări în care peste 10 milioane de oameni nu au această posibilitate.
  • Până la 80% dintre infecții sunt transmise prin intermediul mâinilor murdare. De aceea, este nescesar să vă spălați pe mâini.

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *