Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua internațională a NONVIOLENȚEI

Ziua internațională a NONVIOLENȚEI

Astăzi, 2 octombrie, sărbătorim ziua de naștere a unui bărbat care a contribuit la promovarea noțiunii de „non-violență” și impactul extraordinar pe care l-a avut în întreaga lume în ultimul secol. De Ziua Internațională a Nonviolenței, observăm influența lui Mohandas Karamchand Gandhi, cunoscut în întreaga lume drept Mahatma Gandhi. Ziua Internațională a Nonviolenței onorează modul în care munca lui Gandhi a avut impact asupra protestelor globale, nonviolente.

ONU are motive întemeiate să folosească ziua de naștere a lui Gandhi pentru a sărbători Ziua Internațională a Nonviolenței. Angajamentul lui Gandhi față de independența Indiei și metodele sale au reprezentat piatra de temelie a inițiativelor civile și ale drepturilor omului din întreaga lume. Mai simplu spus, Gandhi a considerat că este complet irațional să folosești violența pentru a obține pacea. Aceasta este o lecție pe care o putem învăța cu toții.

Termenul „nonviolență” a fost folosit atât de des în ultimul secol, încât sensul său a căpătat forme noi. Adesea considerat a fi un sinonim pentru pacifism – ceea ce poate fi – a fost, de asemenea, adoptat de grupurile din întreaga lume reprezentând o forță pentru schimbarea socială, mai degrabă decât o opoziție strictă față de război. Prin educație și conștientizare, ONU speră să împărtășească numeroasele forme de nonviolență pe care le avem astăzi.

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *