Meniu
Ziua internaţională a jazzului

Ziua internaţională a jazzului

30 aprilie este ziua când este sărbătorită Ziua internaţională a jazzuluiAceastă formă importantă de artă este celebrată în fiecare an pentru a crea un dialog universal al păcii, al respectului între culturi şi al înţelegerii, pentru eradicarea discriminării, promovarea libertăţii de exprimare, şi pentru a reuni comunităţi, artişti şi pasionaţi de jazz din toate colţurile lumii.
Jazzul nu este doar muzică, ci un mod de viaţă, este un mod de a fi, un mod de a gândi.Nina Simone
„Congo Square” din New Orleans reprezintă locul de naştere al jazzului. Sfidând orice definiţie, jazzul se exprimă în multe limbi şi a devenit o forţă unificatoare pentru adepţii lui, indiferent de rasă, religie, origine etnică sau naţională. Mult timp considerată o muzică de bar şi de dans, jazzul a devenit o formă de artă internaţională, care evoluează continuu, traversând globul, inspirându-se din muzica ţărilor şi regiunilor pe care le străbate. Desemnat de cel de-al 100-lea Congres al Statelor Unite drept „o comoară naţională americană rară şi valoroasă”, jazzul acţionează ca o forţă unificatoare, care sparge barierele şi creează oportunităţi pentru înţelegere reciprocă şi toleranţă, conform jazzyday.com.

 Cei mai mari cântăreți de muzică jazz ai tuturor timpurilor 

 Louis Armstrong
 Duke Ellington
Charlie Parker & Dizzy Gillespie
 Miles Davis
 John Coltrane
 Ornette Coleman

 

 Beneficiile jazzului asupra sănătății 

Muzica jazz poate aduce o alinare naturală pentru minte și corp.
Ascultarea are un efect asupra tipului de unde cerebrale pe care le produci, ce pot fi stimulate sau relaxante.
S-a dovedit că jazzul te ajută să te concentrezi, te motivează, îmbunătățește productivitatea la locul de muncă și reduce oboseala resimțită după un antrenament de forță.
Te scapă de stres, care este rădăcina multor probleme de sănătate.
Dacă asculți jazz după un accident vascular cerebral, memoria verbală, puterea de concentrare și starea de spirit sunt îmbunătățite.
Poate scădea tensiunea arterială determinând dilatarea vaselor de sânge cu până la 30%.
Audiția acestui tip de compoziție timp de 30 de minute crește nivelul imunoglobulinei, care e localizată în mucoasa corpului și acționează ca un anticorp. Efectul asupra nivelurilor de IgA continuă încă jumătate de oră după ce piesa a încetat. (tvr.ro)

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *