Meniu
Ziua Internațională a GOOGLE LLC

Ziua Internațională a GOOGLE LLC

Sărbătorim Ziua Google pe 7 septembrie în fiecare an. Google este un motor de căutare creat ca un proiect de cercetare la Universitatea Stanford pentru a localiza fișiere pe internet. Ceea ce diferențiază Google de concurenții săi și îl menține pe primele locuri printre motoarele de căutare este sistemul său de clasificare a paginilor. Acest sistem sortează rezultatele în funcție de relevanță și îi ajută pe oameni să găsească răspunsuri rapide la aproape orice. În ciuda reputației sale de motor de căutare premium, Google oferă mai multe servicii, cum ar fi Google Maps, pentru a face viața mult mai ușoară.

 

Povestea apariției Google

În ianuarie 1996, la Universitatea Stanford, studenții Sergey Brin și Larry Page au început un nou proiect de cercetare. Acest proiect a presupus crearea unui motor de căutare. Ei au dezvoltat un algoritm – „PageRank” – a cărui sarcină era să identifice relațiile dintre site-urile web.

Inițial sub numele de „BackRub”, au ales numele Google (o scriere greșită a „googol”) deoarece reprezintă numărul 1 urmat de 100 de zerouri. Acest lucru simbolizează angajamentul Google de a furniza informații și natura infinită a informațiilor de pe web.

În 1997, numele de domeniu pentru Google a fost înregistrat pe 15 septembrie. Pe 7 septembrie 1998 și-au înființat un magazin în California; data care va deveni – Google Comemoration Day. În acea perioadă, Google răspundea la peste 10.000 de întrebări pe zi.

În 2003 Google avea peste trei milioane de interogări de căutare pe zi. Astăzi nu poți nega influența Google în lumea digitală actuală.

 

Știai că…?

  • Google se mândrește cu cel mai mare index de site-uri web din lume, cu peste trei miliarde de site-uri.
  • În ciuda indexului enorm, Google poate verifica indexul în mai puțin de o secundă.
  • În 2013, Google a fost inaccesibil timp de aproximativ cinci minute pe 16 august, utilizarea internetului la nivel global a scăzut cu 40%.
  • Primul tweet al Google a fost „Mă simt norocos”, scris în cod binar.

 

Foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *