Meniu
Ziua Internațională a Ciocolatei

Ziua Internațională a Ciocolatei

🍫 Albă, neagră, cu lapte, dulce sau fără zahăr, sub formă de tabletă, baton, praline sau înghețata, ciocolata este alimentul preferat al oamenilor, atunci când au poftă de ceva dulce.

🍫 Ciocolata este preparată din fructul arborelui „Theobroma cacao”, al cărui nume înseamnă „hrana zeilor“.

🍫 Ziua Internațională a Ciocolatei se sărbătorește în fiecare an pe data de 13 septembrie. Pentru că este unul dintre cele mai iubite produse din lume, nu este suficientă doar o zi pentru a sărbători ciocolata, așa că există și Ziua Mondială a Ciocolatei, sărbătorită pe 7 iulie.

🍫 Pentru a sărbători Ziua Internațională a Ciocolatei, specialiștii ne recomandă să mergem într-un magazin  în care se comercializează ciocolată și să ne cumpărăm un produs sau mai multe. Tot de Ziua Internațională a Ciocolatei este bine să testăm un brand nou de ciocolată.

Curiozități despre ciocolată

Ciocolata s-a descoperit în anul 450 î.Hr în Mesoamerica, Mexicul de astăzi.

Cuvântul „ciocolată” este derivat din cuvântul „chocolatl” care înseamnă „apă fierbinte” și cuvântul aztec, „xocoatl”, care înseamnă o băutură amară din cacao, care se servea la ceremoniile religioase.

În urmă cu aproximativ 4.000 de ani, olmecii (populație care a construit o civilizație antică pre-columbiană între anii 1400 și 400 î.Hr) au transformat boabele de caco în ciocolată cu scopul de a o folosi ca medicament și în ritualuri.

În trecut, boabele de cacao au fost percepute ca fiind atât de valoroase încât se foloseau ca monedă de către azteci. Aztecii credeau că boabele de cacao sunt un cadou de la zei.

Spaniolii au fost cei care au început să planteze arbori de cacao şi au ţinut acest lucru secret, până când călugării au răspândit vestea.

Potrivit unei legende, prima dată, ciocolata a fost adusă în Spania de către Hernan Cortes, un explorator spaniol care a descoperit planta în timpul călătoriei sale în America.

Ciocolata solidă a apărut pe piaţă în jurul anului 1850, când britanicul Joseph Fry a descoperit că adăugarea untului peste praful de cacao formează o masă solidă.

La începutul secolului XX, belgianul Jean Neuhaus II a creat „pralina”, ciocolată cu un conţinut de arome diferite. Din acest moment, ciocolata s-a răspândit peste tot în lume, potrivit istoriei prezentate de World Cocoa Foundation.

În fiecare an sunt cultivate și exportate peste 4.7 milioane de tone de ciocolată pe an.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *