Meniu
Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor

În fiecare an, 23 aprilie este o zi în care cartea, scriitorii și bibliotecarii sunt în prim-plan, ocazie cu care se organizează numeroase evenimente în lumea întreagă. Astăzi sărbătorim  Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor  și  Ziua Internațională a Bibliotecarului și a Bibliotecilor Publice .

Această zi reprezintă, de asemenea, o ocazie pentru a aduce în atenția unui număr cât mai mare de oameni lectura, nevoia de lectură și beneficiile acesteia.

9 beneficii ale cititului

Data de 23 aprilie nu este aleasă întâmplător, ci are o simbolistică aparte. 23 aprilie este ziua care ne-a luat doi scriitori fundamentali pentru literatura universală. Potrivit calendarului gregorian, William Shakespeare (1564-1616) s-a născut și a murit într-o zi de 23 aprilie. Și tot în această zi ar fi fost înmormântat și scriitorul rămas în istorie ca autorul „primului roman modern” – „Don Quijote de la Mancha” -, spaniolul Miguel de Cervantes (1547-1616).Tot atunci au încetat din viață poetul englez romantic William Wordsworth (1770-1850) și scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1808-1889).
 Dar 23 aprilie este și ziua care s-a luminat aducând pe lume numeroşi scriitori: Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla şi Manuel Mejía Vallejo.

 Începe să citești chiar astăzi 

Dacă ești dispus să investești timp, vei profita cu siguranță de uimitoarele beneficii aduse de citit. Trebuie doar să începi!
Paginarium îți pune la dispoziție rafturi întregi de cărți care abia așteaptă să fie răsfoite și citite!

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *