Meniu
Ziua Internațională a Cărții Dăruite

Ziua Internațională a Cărții Dăruite

Este luna iubirii! Dar, pe lângă iubirea pe care i-o porți partenerului de viață, mai există o dragoste pe care nu ți-o poate fura nimeni….dragostea pentru cărți și pentru lectură. Sub patronajul Sf. Valentin, astăzi sărbătorim  Ziua Internațională a Cărții Dăruite .
Cum tinerii sunt viitorul, ideea a apărut inițial în Marea Britanie. Așa s-a născut acest obicei de a dărui câte o carte celor tineri de 14 februarie pentru a trezi dragostea pentru lectură și pentru cărți. Ideea a fost primită extrem de bine și de celelalte țări și așa a ajuns să facă înconjurul lumii. S-au organizat în acest scop numeroase centre de colectare unde, donatori și primitori, toți iubitori ai cărților, se întâlnesc și discută despre pasiunea lor comună.
Dacă găsești o carte într-o stație de metrou sau într-un autobuz să știi că nu este pierdută. În această zi se obișnuiește să fie „uitate” volume în stațiile de metrou, cafenele sau pe băncile parcurilor pentru a fi găsite și citite de cei care vor trece pe-acolo.

Este ziua în care predomină iubirea. Iar această iubire, fie ea pentru o persoană, un fenomen sau o carte, ea trebuie împărtășită atât cu cei dragi, cât și necunoscuți. Cine știe, poate vei dărui o carte unei persoane care n-a deschis una niciodată.

Paginarium te ajută să iubești! Vizitează rafturile noastre virtuale și întâlnește-ți următoarea iubire. Și, dacă te-ai îndrăgostit, dăruiește și altuia o bucățică din inima ta.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *