Meniu
Ziua internațională a animalelor fără stăpân

Ziua internațională a animalelor fără stăpân

Ziua de 4 aprilie este marcată ca Ziua Internaţională a Animalelor Străzii şi este dedicată animalelor abandonate din întreaga lume.
4 aprilie este ziua în care trebuie să conştientizăm că existenţa animalelor fără stăpân şi supunerea lor zilnică la chinuri, maltratări este rezultatul iresponsabilităţii noastre. Responsabilitate, etică, compasiune – acele calităţi care ne poziţionează la nivelul unui om civilizat.

Ziua reprezintă totodată și un îndemn pentru oameni de a sprijini animalele fără stăpân oferindu-le constant hrană, apă, îngrijire, protecţie, iar cei care au posibilităţi, să adopte din stradă sau din adăposturi, salvând astfel, în mod definitiv o viaţă.
În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie.

Cesar Millan, cunoscutul dresor de câini şi gazda emisiunii „Dog Whisperer” este ambasadorul acestei zile.
Într-un fel, şi eu am fost al nimănui. Ajuns în America, nu ştiam engleza, nu ştiam unde voi dormi, unde voi mânca, nu ştiam ce se va întâmpla cu mine. Ştiam că de unde vin îmi era bine, aveam o familie care mă iubea. Este înfricoşător să dormi pe stradă şi să nu ştii ce-ţi rezervă ziua de mâine. Am fost norocos pentru că am putut să-mi îmbunătăţesc situaţia prin educaţie. Am fost şi mai norocos pentru că oamenii au crezut în mine şi m-au ajutat să devin ce sunt acum. Situaţia a fost grea, dar cu ajutorul oamenilor am reuşit să o depăşesc.
600 de milioane de animale fără stăpân din întreaga lume nu au făcut această alegere. Au fost aruncate în stradă de stăpânii lor, născute în stradă sau pierdute. Animalele acestea nu au creat această situaţie, doar trăiesc în ea sau după caz, mor.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *