Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ziua internaţională a alegerilor

Ziua internaţională a alegerilor

Prima zi de joi din luna februarie este marcată ca fiind Ziua internaţională a alegerilor. La iniţiativa Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO), organizatorii pleacă de la premisa că alegerile libere şi corecte reprezintă pilonul de bază al democraţiei.

Această zi are și menirea de a transmite un transmis un mesaj important despre nevoia de a consolida procesul dezvoltării democratice în lume. Pe lângă întărirea convingerii privind ireversibilitatea procesului democratic, şi informarea publicului cu privire la noi achiziţii şi provocări legate de diferite sisteme de vot sau atragerea atenţiei parlamentelor, guvernelor, politicienilor şi liderilor mondiali asupra rolului lor esenţial în promovarea unei culturi a democraţiei şi a nivelurilor ridicate de participare a alegătorilor. (agerpres.ro)


Declaraţia Universală a Drepturilor Omului a ONU a declarat dreptul de vot ca fiind unul fundamental încă din 1948. Stabilirea votului general şi egal, a votului direct şi secret este o valoare atât de mare pentru omenire, încât trebuie să fie considerată de fiecare politician, funcţionar public şi electorat o direcţie care a fost dată democraţiei. (https://aceeeo.org)

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *