Meniu
Ziua energeticianului

Ziua energeticianului

Ziua energeticianului, marcată din anul 1992 pe 20 iulie de către lucrătorii din sectorul energetic, stă sub sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cel care stăpânește fulgerele. Ziua Energeticianului (decretul nr. 507 / 1972) este una dintre puținele sărbători pe care le mai țin breslele din România.

La unele companii ziua de 20 iulie este zi liberă. Potrivit unui anunț Enel, magazinele din municipiul Bucureşti, din judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise miercuri, 20 iulie, zi desemnată la nivelul industriei ca Ziua Energeticianului. Și Grupul CEZ acordă angajaților o zi liberă cu prilejul Zilei Energeticianului, astfel că Centrele de Relatii cu Clientii CEZ Vânzare vor fi închise.

Munca energeticienilor nu este niciodată o rutină deoarece sectorul energetic este dinamic în toate structurile sale, iar în perioada dificilă a pandemiei gradul de responsabilitate s-a amplificat și oamenii au devenit mai motivaţi pentru a asigura o bună funcționare a energiei.

Producerea energiei pe bază de cărbune este una dintre cele mai dificile activități care solicita stăruință, tenacitate, curaj, profesionalism și, nu în ultimul rând, capacitatea de a face față situațiilor imprevizibile și priceperea de a te adapta cerințelor viitorului.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *