Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Un obicei sănătos de lectură înseamnă o minte mai sănătoasă

Un obicei sănătos de lectură înseamnă o minte mai sănătoasă

Oamenii depresivi se simt întotdeauna izolați și înstrăinați de ceilalți. Se pare că cititul, arată studiile, te poate ajuta dacă suferi de această boală.

Citirea cărților te poate ajuta să evadezi din lumea ta și să experimentezi aventurile personajelor. În același timp, citirea cărților de dezvoltare personală poate permite pacienților cu depresie să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și simptomele lor, precum și problemele cu care se confruntă.

Obiceiurile sănătoase de lectură înseamnă un corp mai sănătos

Toți cititorii îți vor spune că a fi cufundat într-o carte grozavă poate stimula diferitele funcții ale creierului. Diferiți cercetători au dovedit acest lucru și continuă să susțină diferitele beneficii pentru sănătate obținute în urma lecturii.

Cititul scade, de asemenea, ritmul cardiac și tensiunea arterială și ameliorează tensiunea musculară, pe lângă faptul că reduce stresul. Deci cititul este o activitate benefică atât pentru sănătatea noastră mentală, cât și pentru cea fizică.

De asemenea, pe lângă modurile în care lectura ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile mentale, lectura are și un efect pozitiv asupra sănătății fizice a creierului nostru. Fiind o formă complexă de exercițiu pentru creier, acesta își îmbunătățește funcțiile și se menține în formă maximă pentru mai mult timp. Cititul crește conectivitatea creierului și promovează o dezvoltare neuronală mai sănătoasă.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *