Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Tu vorbești limbajul culorilor?

Tu vorbești limbajul culorilor?

🎨 Tu vorbești limbajul culorilor?

Dacă nu ești prins într-un televizor Zenith din 1953, lumea ta este plină de culoare. Poate nu știi, dar reacționezi la nuanțele care te „bombardează” în fiecare secundă în care ești treaz. Și, dacă visezi în culori, curcubeul nu se termină niciodată pentru tine. Unii spun că suntem capabili să deosebim până la 10 milioane de culori. Ei bine, acest spectru format din 10 milioane de culori ar face o trusă impresionantă de culori pentru desenat, nu-i așa?

Știai că aceste culori au și semnificații ascunse? Culoarea are de fapt propriul ei limbaj. Este o formă de comunicare non-verbală, una care nu este totuși în întregime universală. Există dialecte regionale. De exemplu, negrul este culoarea cea mai asociată cu doliul, dar nu și în China, unde culoarea albă este folosită. Așadar, dacă luăm în calcul psihologia din spatele culorilor și asocierile pe care le fac oamenii cu anumite culori aflăm informații extrem de interesante.

 

🎨 A vorbi în culori

Suntem maeștrii cuvintelor. Pictăm imagini pentru cititorii noștri cu descrierile potrivite pentru a adăuga dimensiune fără a afecta fluxul și ritmul. Folosind o anumită cantitate de cuvinte cu care majoritatea oamenilor au asocieri comune, putem transmite un mesaj eficient.

Selectarea și aplicarea vizuală a culorilor pot spune și povești. De exemplu, culoarea roșu și culoare galben sunt culori stimulatoare și active, în timp ce verdele și albastrul sunt considerate calmante și relaxante.

 

⚫️ Negru – culoarea autorității și a puterii; moarte și mister. Gândește-te la răufăcători. Elegant și atemporal.

🔵 Albastru – culoarea liniștii și a încrederii. Pașnic și liniștitor. Gândește-te la cer și la mare.

🟤 Maro – culoarea pământului. Stabil și de încredere. Deși este favorizat de bărbați, poate fi și o culoare tristă totodată.

🟢 Verde – culoarea naturii. Relaxant și revigorant. Gândește-te la creștere și bogăție. Miresele din Evul Mediu îl purtau pentru a simboliza dragostea și fertilitatea.

🟣 Violet — culoarea regalității. Abundență și demnitate. Gândește-te la lux, spiritualitate și romantism. Deoarece este rar în natură, poate părea artificial. Colorantul violet a fost extrem de greu de creat, așa că era un pigment foarte apreciat.

🔴 Roșu – culoarea iubirii, a focului și a sângelui. Stimulant și periculos. Gândește-te la mașini rapide și ruj. Este un stimulent al apetitului, de aceea atât de multe restaurante fast-food decorează cu roșu și portocaliu.

⚪️ Alb – culoarea inocenței și a purității. Speranță și deschidere. Gândește-te la doctori și la o foaie curată de hârtie. Este non-culoarea care poate indica începutul sau perfecțiunea.

🟡 Galben – culoarea veseliei. Soare și atenție. Gândește-te la taxiuri și narcise. Poate fi copleșitor dacă este suprautilizat.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *