Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Top 5 cele mai cumpărate și citite cărți în 2020  

Top 5 cele mai cumpărate și citite cărți în 2020  

Anul acesta putem face o radiografie a anului precedent din punct de vedere al cărților răsfoite și citite. Deși a fost un an greu, a fost unul important pentru cărți – oamenii au găsit mai mult timp pentru a le citi în timp ce au rămas acasă în timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, oamenii s-au orientat spre noi moduri de a citi: ascultarea cărților audio, trecerea de la pagină la e-book etc. Așadar, iată unele dintre cele mai cumpărate cărți pe care le-am descoperit în 2020.

 

 

image for :closed_book:Pământul făgăduinței – Barak Obama

Fostul președinte Barack Obama și-a lansat în noiembrie memoriile A Promised Land, care este de departe cea mai populară carte a anului 2020. Cartea de 768 de pagini este prima dintre cele două volume și acoperă campania prezidențială a lui Obama, precum și timpul petrecut în funcția de președințe al S.U.A.. Editorul nu a anunțat încă data lansării celui de-al doilea volum.

 

 

image for :closed_book:Migrations: A Novel – Charlotte McConaghy

Numită „una dintre cele mai bune cărți din 2020” de către Amazon Books, romanul ne spune povestea lui Franny Stone, care călătorește în Groenlanda pentru a urmări ultimele chire arctice – un tip de pasări – din lume, ultima migrație spre Antarctica a acestor păsări. Pe parcurs, ea se confruntă cu propria sa istorie personală și cu secrete nedezvăluite.

 

 

image for :closed_book:A Knock at Midnight: A Story of Hope, Justice, and Freedom – Brittany K. Barnett

Memoriile lui Brittany K. Barnett reflectă cariera ei de tânără avocată care apără viațile semenilor ei în limitele sistemului juridic american. Editorii Amazon Books numesc cartea o poveste adevărată inspiratoare despre credința neclintită în umanitate care trebuie musai citită.

 

image for :closed_book:Sapiens: O istorie grafică – de Yuval Noah Harari

Acum 100.000 de ani, pe pământ existau cel putin șase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte și cum am ajuns să fim stăpânii acestei planetei? De la începuturile speciei noastre și rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global și până în prezent, Sapiens îmbină istoria și știința pentru a pune în discuție tot ce știm despre noi înșine, ne arată cum ne-am unit ca să construim orașe, regate și imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi și în cărți, dar și cum am devenit sclavii birocrației, ai consumerismului și ai căutării fericirii. De asemenea, ne îndeamnă să privim în viitor, căci de câteva decenii încoace am început să încălcăm legile selecției naturale care au guvernat viața în ultimele patru miliarde de ani.

Interesantă și provocatoare… Ne ajută să înțelegem de cât de puțin timp suntem pe acest pământ, de cât de puțin timp există lucruri precum agricultura sau știința și de ce este bine să nu le luăm ca pe ceva de la sine înțeles. (Barack Obama)

 

image for :closed_book:Biblioteca de la miezul nopții – Matt Haig

O singură bibliotecă. O infinitate de vieți. Care e cea mai bună?

Undeva, la marginea universului, există o bibliotecă infinită de cărți, iar fiecare poveste din ele provine dintr-o altă realitate. Una spune povestea vieții tale așa cum e, alta spune povestea vieții tale așa cum ar fi fost dacă ai fi luat altă decizie într-un anumit moment. Toți ne întrebăm mereu cum ar fi putut fi viețile noastre. Dar dacă am găsi răspunsul într-o bibliotecă?

Atunci când Nora ajunge în această bibliotecă, are șansa să îndrepte lucrurile – o viață plină de durere și de regrete. Are ocazia să facă totul altfel și să-și dea seama cum ar putea avea viața perfectă. Dar lucrurile nu sunt tocmai cum și le imaginează ea… Curând, alegerile pe care le face o pun într-un pericol iminent.

Înainte să expire timpul, trebuie să răspundă la o singură întrebare: care e cea mai bună cale de a-ți trăi viața?

 

 

 

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *