Meniu
Top 5 cărți de citit vara asta

Top 5 cărți de citit vara asta

În acest sezon nu ai nicio scuză pentru a rămâne fără ceva bun de citit – de la romane explozive, memorii revelatoare și până la comedii care te vor face să râzi cu gura până la urechi. Indiferent de ceea ce îți place să citești, vara aceasta este plină de titluri.

 

On Gin Lane

Dacă vrei să vă scufunzi într-o ficțiune istorică în această vară, iată: On Gin Lane – Brooke Lea Foster. Este vara lui 1957, iar o persoană importantă din lumea mondenă a New York-ului, Lee Farrows, pare să aibă totul: un logodnic frumos, o mulțime de bani și un hotel pe plajă pe strada Gin Lane din Southampton. Dar după ce are loc un incident tragic chiar la deschiderea hotelului, viața perfectă a lui Lee este brusc spulberată și aceasta este forțată să treacă peste greutățile vieții.

 

Belle Greene

Cartea Alexandrei Lapierre spune povestea adevărată a lui Belle da Costa Greene, o bibliotecară și intelectuală care trăia în New York la începutul anilor 1900. La acea vreme, Greene era cea mai potrivită pentru gestionarea bibliotecii personale a marelui bancher J. P. Morgan. Dar în spatele realizarii ei monumentale se afla un secret bine păstrat, rasa ei. Greene a fost de fapt o femeie de culoare și fiica unui celebru activist negru, trecând drept albă pentru a experimenta libertatea și a-și controla propriul destin.

 

The Midcoast

„The Midcoast”, unul dintre cele mai așteptate romane ale anului, urmărește o poveste înfricoșătoare presărată cu crimă și drame în micul oraș Damariscotta. După ce Andrew se întoarce la Damariscotta și îi vizitează pe vechii cunoscuți Ed și Steph Thatch, el este impresionat de stilul lor de viață și poate chiar și puțin gelos. Dar nu totul este așa cum pare, iar Andrew descoperă destul de curând că familia Thatch ascunde secrete periculoase.

 

Cult Classic

„Cult Classic” de Sloane Crosley este de carte pe care nu o poți lăsa din mână. Povestea se concentrează pe Lola care, ieșită în oraș să cineze se întâlnește cu unul dintre foștii ei iubiți; se ciocnesc unul de altul. Apoi, Lola începe să se întâlnească cu aproape fiecare persoană cu care s-a întâlnit și nu mai sunt doar coincidențe. O lectură distractivă și captivantă despre relații, dragoste modernă și cum arată cu adevărat apropierea dintre doi oameni.

 

Lapvona 

Cea mai recentă lucrare a lui Ottessa Moshfegh ne spune o poveste despre secrete și putere, plasată într-un sat medieval unde un băiețel care crește fără mamă pornește pe un drum neașteptat. Pe parcursul unui an plin de evenimente, el va pune la îndoială tot ce i s-a spus, se va găsi în dezacord cu cel mai terifiant bărbat pe care îl cunoaște și va descoperi adevăruri care îi vor schimba cursul vieții pentru totdeauna.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *