Meniu
Top 5 cărți care îi inspiră pe cititori să călătorească

Top 5 cărți care îi inspiră pe cititori să călătorească

Cărțile au puterea de a-i transporta pe cititorii cu multă imaginație în ținuturi îndepărtate prin simpla putere a limbajului. Însă, se pare că anumite romane pot să îi transporte și în realitate.

 

Autorii unui sondaj au descoperit faptul că mulți cititori se lasă convinși să viziteze anumite locuri din lume întrucât acele zone sunt descrise chiar în romanele lor preferate. „Mic dejun la Tiffany“, de Truman Capote, ocupă primul loc în acest sondaj, inspirându-i pe cititorii săi să călătorească la New York. În acest sondaj, 37% dintre participanți – în întregime femei – au spus că Truman Capote, autorul romanului a reușit prin stilul său literar să le convingă să viziteze orașul New York. Cartea, publicată în 1958, descrie povestea personajului Holly Golightly, o tânără din societatea mondenă din Manhattan. Rolul ei a fost interpretat de Audrey Hepburn în filmul omonim, apărut în1961.

 

 

Al doilea titlu din topul celor mai populare destinații descrise în romane – aceasta fiind și principala alegere făcută de cititorii de sex masculin – a fost romanul „Stăpânul inelelor“, de J.R.R.Tolkien. Aproximativ 15% dintre participanți au călătorit în Noua Zeelandă – țara în care a fost filmat lungmetrajul inspirat de acel roman.

Pe locul al treilea se clasează romanul „The Beach“, de Alex Garland, a cărui acțiune are loc în Thailanda. Pe locurile următoare se află:

→ romanele din seria „Harry Potter“, de J.K. Rowling – ale căror ecranizări au fost turnate parțial în Castelul Alnwickdin comitatul britanic Northumberland;

→ „Cocoșatul de la Notre-Dame“, de Victor Hugo – a cărui acțiune este plasată la Paris;

→ „Captain Corelli’s Mandolin“, de Louis de Bernieres, un roman cu o acțiune plasată pe insula grecească Cefalonia.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *