Meniu
Top 10 cărți pentru copii de citit în preajma sărbătorilor de iarnă

Top 10 cărți pentru copii de citit în preajma sărbătorilor de iarnă

Se apropie Crăciunul cu pași repezi și începe vremea cadourilor. Ce cadou poate fi mai frumos decât o carte care te va purta pe alte tărâmuri și care te va emoționa pagină cu pagină?

 

O carte despre magia Crăciunului, despre tradiții, o poveste de dragoste, o poveste de viață, despre iarnă și despre primii fulgi de zăpadă. Pe paginarium.ro există o carte pentru fiecare, copil sau adult, prieten sau rudă, coleg sau profesor.

 

Iată o listă cu 10 cărți pentru copii de citit în preajma sărbătorilor de iarnă:

 

Crăciunul în lume

Te-ai întrebat vreodată cine a trimis prima felicitare de Crăciun sau ce se mănâncă de Crăciun în Brazilia? Sau de ce împodobim brazi? Ei bine, ai ocazia să afli cum se petrece și cum se sărbătorește Crăciunul în fiecare colț al lumii. În această carte poți descoperi care sunt tradițiile de Crăciun și ce semnificație are această sărbătoare în anumite țări.

 

Cu-Minte de Crăciun

„Cu minte de Crăciun” este o poveste înduioșătoare, plină de suspans și umor, despre copii cuminți (adică despre toți copiii), despre fapte bune și despre magia Crăciunului.

Cine a fost cuminte tot anul, poate să-l aștepte liniștit pe Moș Crăciun! Oare e adevărat faptul că numai cei cuminți primesc cadouri de Crăciun? Va rămâne să afli din această carte ilustrată minunat. Pornește într-o aventură cu Eric și Ema care au de gând să dezlege numeroase mistere.

Poveste de Crăciun

Poveste de Crăciun de Charles Dickens este citită cu încântare atât de copii, cât și de părinți, iar farmecul ei se arată și mai mult în preajma sărbătorilor.

Află povestea lui Scrooge, un bătrân morocănos și zgârcit pe care nimic nu pare să îl mai mulțumească. În noaptea de Ajun este vizitat de stafia fostului său partener de afaceri Jacob Marley, apoi de încă trei spirite. Acestea îi arată lui Scrooge cum poate răscumpăra suferința pe care le-a provocat-o celor din jurul său: în loc de tristețe, singurătate și disperare poate alege bucuria de a petrece Crăciunul alături de cei apropiați, devenind astfel mai bun și mai fericit.

 

Povești de Crăciun

În caz de te-ai întrebat vreodată de ce cadourile de Sfântul Nicolae se pun în ghete,

ce ce strălucește nasul lui Rudolf sau care este povestea lui Moș Crăciun această carte este perfectă pentru micuțul tău.

Este o carte care îi va învăța pe cei mici spiritul Crăciunului și care îi va sensibiliza prin poveștile uimitoare.

 

 

Tilda Șoricela – Un miracol de Crăciun

Fă cunoștință cu Tilda Șoricela, micuța șoricică albă de la biserică, care iubește cântecele și i-ar plăcea tare mult să cânte și ea în corul bisericii. Însă acest lucru nu este posibil, deoarece ea e mică, iar vocea de șoricică se aude mult prea încet! În ajunul Crăciunului, când cei din corul bisericii se îmbolnăvesc și nu mai pot să cânte, Tilda are o idee minunată, care transformă o seară de Crăciun într-una de neuitat.

Unde ești, Moș Crăciun?

O carte deosebit ilustrată, ideală pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.
Cei mici vor descoperi magica poveste a ursulețului Berti și a aventurii sale în căutarea lui Moș Crăciun.

Determinat să afle cum arată Moș Crăciun, micul ursuleț doarme cât poate de mult înainte de hibernarea pentru iarnă. Sculându-se cu ajutorul ceasului deșteptător al mamei sale, ursulețul pleacă în toiul iernii să îl caute.

 

O mult așteptată scrisoare de Crăciun

Pornește într-o aventură emoționantă cu micul raton, Puck cel mic. Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar păsările din pădure sunt ocupate să livreze toate scrisorile și felicitările de Crăciun, iar micul raton le privește cu nostalgie. Nu-și dorește nimic altceva decât să primească și el o scrisoare. Oare se va găsi cineva care să-i îndeplinească dorința?

 

Domnul Zăpadă

Kate Westerlund și Eve Tharlet au creat o poveste care are toate șansele să devină o poveste clasică a minunilor de Crăciun. Întotdeauna este ceva magic la fulgii care cad în noaptea de Ajun, dar adevărata magie se întâmplă atunci când Domnul Zăpadă își înclină elegantul lui joben. Dorințele unei fetițe timide și ale unei pisicuțe făcute din zăpadă dau viață unei povești gingașe și liniștitoare în care se leagă prietenii minunate.

O șoaptă în zăpadă

Ce faci atunci când crezi că auzi o șoaptă în zăpadă? Ei bine, dacă ești ca unul dintre iepurașii din grupul de prieteni din această carte, vei decide să investighezi. Atunci când găsești un ursuleț de pluș pierdut, stricat și îngropat în zăpadă, trebuie să te gândești ce să faci ca să îl ajuți. Dacă este pierdut, înseamnă că nu numai ursulețul va avea parte de un Crăciun nefericit, ci și copilașul, care și-a pierdut prietenul cel mai de preț.

Scrisă într-un mod amuzant și magnific ilustrată, aceasta este o poveste încântătoare despre încredere, speranță și magia specifică Crăciunului. Este povestea perfectă de Crăciun!

 

Surprizele din bradul de Crăciun

La rădăcina bătrânului stejar, bursucii, veverițele, iepurașii, bufnițele și șoriceii fac ultimele pregătiri pentru Crăciun. În fiecare vizuină miroase a turtă dulce și se aud colinde. Spiridușul Lorin și prietenul lui, Fursec, vor ca anul acesta să pregătească o surpriză pentru locuitorii pădurii: un brad de Crăciun împodobit! Așa că din fiecare căsuță din stejar, ei iau în secret un lucru, cu care vor decora bradul din luminiș. Locuitorii pădurii nu au mai avut parte vreodată de o asemenea surpriză!

Copiii vor asculta încântați povestea citită de părinți și vor fi cu siguranță captivați de personajele reprezentate în desene ingenioase. În paginile minuțios ilustrate, copiii vor descoperi sau vor recunoaște atât obiecte specifice Crăciunului, cât și activități și obiceiuri de care se pot bucura doar o dată pe an.

O carte care contribuie la dezvoltarea imaginației și atenției celor mici și în care se regăsesc toate subiectele îndrăgite de aceștia: animale drăgălașe, prietenie, jocuri.

 

Pe paginarium.ro găsești o întreagă colecție de cărți numai bune de citit în această iarnă și nu numai.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *