Meniu
Tamara Buciuceanu Botez, doamna comediei românești, ar fi împlinit azi 93 de ani

Tamara Buciuceanu Botez, doamna comediei românești, ar fi împlinit azi 93 de ani

Marea actriţă de teatru, film şi televiziune Tamara Buciuceanu-Botez, „doamna comediei româneşti”, ar fi împlinit astăzi vârsta de 93 de ani. Scena este mai mai goală, comediile parcă plâng, iar oamenilor le este dor de râsul și umorul inconfundabil acesteia.

Tamara Buciuceanu-Botez reprezintă o imagine plină de viață pentru fiecare generație de spectatori, fiind unul dintre acei actori fermecați a căror apariție nu poate trece neobservată, fie că e vorba de scenele marilor teatre din România sau de marele și micul ecran.

Face parte din generația de aur a teatrului românesc. Este supranumită „Doamna comediei românești”, fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoară Isoscel din seria „Liceenii”. În anul 2009 a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani și 56 de ani de carieră impresionantă în teatru și film.

A jucat pe scenele marilor teatre precum: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași. A avut roluri importante în teatru în piese precum „Coana Chirița”, „Romeo și Julieta la început de noiembrie”, „Scaunele”, „Cumetrele”, „Doctor fără voie”, „Nepotul”, „Așteptând la arlechin”, „Domnișoara Nastasia”, „Mamouret” etc. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa „Dimineață pierdută” după Gabriela Adameșteanu.

 

 

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *