Meniu
STUDIU: oamenii care citesc sunt mai drăguți

STUDIU: oamenii care citesc sunt mai drăguți

Preferi să te uiți la televizor? Atunci probabil că ești mai puțin prietenos. Vrei să devii o persoană mai bună? Atunci s-ar putea să te gândești să pui mâna pe o carte, deoarece, conform unui nou studiu, lectura regulată te poate face mai amabil și mai empatic.

După ce au fost chestionați cu privire la preferințele lor pentru cărți, TV și piese de teatru, 123 de participanți au fost testați cu privire la abilitățile interpersonale, inclusiv cât de mult iau în considerare sentimentele altora și dacă acționează pentru a-i ajuta pe alții. 

Studiul, realizat de Universitatea Kingston din Londra, a constatat că cititorii au avut mai multe șanse să acționeze într-o manieră acceptabilă din punct de vedere social, în comparație cu cei care preferau să se uite la televizor. În schimb, iubitorii de televiziune au părut mai puțin prietenoși și mai puțin înțelegători față de opiniile celorlalți.

Dar o carte obișnuită nu va funcționa, deoarece s-a dovedit că genul de carte pe care îl alegi are un impact uriaș asupra inteligenței tale emoționale. Studiul a dezvăluit că iubitorii de ficțiune au arătat un comportament social mai pozitiv, în timp ce cititorii de drame și romane de dragoste s-au dovedit a fi cei mai empatici.

Iubitorii de cărți mai experimentale au arătat capacitatea de a vedea lucrurile din perspective diferite, dar fanii comediei au fost cei care au obținut cel mai mare punctaj în ceea ce privește relația cu ceilalți.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *