Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

STOP! Nu mai citi cărțile pe care le urăști

STOP! Nu mai citi cărțile pe care le urăști

Uneori, ceea ce se află între noi și obiceiurile sănătoase de lectură este, în mod surprinzător, dorința noastră de a deveni cititori mai buni. De cele mai multe ori, ne străduim să terminăm o carte care nu ne aduce nicio bucurie doar pentru că avem cumva ideea că renunțarea la o carte va avea un impact negativ asupra obiceiurilor noastre de lectură.

De fapt, această concepție greșită este exact opusul a ceea ce ne arată realitatea. Forțându-ne să citim cărți care nu ne plac, ne va încetini, ne va face să citim mai puțin și ne va descuraja să ne păstrăm obiceiurile de lectură. A scăpa de obiceiurile proaste de lectură ca acesta este destul de important.

Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la fiecare carte care nu ne place după ce am citit doar una sau două pagini. Fiecare carte merită o șansă reală. Dar, dacă dăm tot ce putem și încă nu găsim nicio frumusețe sau interes în acea carte, este mult mai sănătos să renunțăm și să încercăm următorul titlu de pe listă.

Obișnuința de a citi cărți poate fi o provocare, mai ales la început. Vei avea nevoie de o motivație clară și puternică pentru a trece prin toate schimbările care vor avea loc în rutina zilnică pentru a te adapta la noul obicei pe care dorești să-l introduci.

Uneori, asta înseamnă să găsești motivația aceea puternică în tine și să stabilești obiective clare de lectură. Provocările de lectură sunt, în general, competiții cu tine însuți. Așa că provoacă-te pe tine însuți și vezi cât de departe poți ajunge cu obiceiurile tale de lectură.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *