Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Stilourile celor mai faimoși autori din lume

Stilourile celor mai faimoși autori din lume

Unele dintre cele mai mari opere de ficțiune ale istoriei și-au început viața în cele mai modeste moduri. Truman Capote a folosit carnete galbene pe care să-și scrie romanele. Nabokov și-a compus toate lucrările pe notițe autoadezive. J.K Rowling și-a formulat ideea inițială pentru Harry Potter pe un teanc de șervețele.
Dar chiar și titanii literaturii care folosesc caiete banale sau hârtie simplă pentru a-și scrie poveștile de mână au nevoie de un instrument de scris – deci care sunt stilourile preferate de unii dintre cei mai renumiți autori din lume?

 

Winston Churchill – Montblanc

Poate că nu este primul nume care îți vine în minte atunci când te gândești la „autor”, dar Winston Churchill a scris și rostit unele dintre cele mai emblematice fraze din toate timpurile.

 

Și, deși acesta nu este stiloul pe care l-a folosit, îi poartă numele – Montblanc Sir Winston Churchill 53.

 

 

 Stephen King – Waterman Hemisphere

Despre romanul său „Dreamcatcher”, chiar autorul spune:
Această carte a fost scrisă cu cel mai bun stilou de text din lume, unul marca Waterman.
Pentru scrierile sale pline de înțelegere și semnificative din punct de vedere artistic, în care problemele și condiția omului au fost înfățișate cu o cutezătoare dragoste de adevăr și o subtilă intuiție psihologică. Stephen King

Waterman, o brand important de stilouri din SUA, a fost înființat în 1884, iar King a susținut că l-a pus „în contact cu limbajul” într-un mod în care n-ar fi crezut.

 

 

 Mark Twain – Conklin Crescent Filler

În 1903, Mark Twain, legendarul autor american, a exprimat virtuțile acestui stilou unic cu auto-umplere spunând:
Îl prefer în detrimentul altor zece stilouri… nu se pierde arta sau intenția.Mark Twain

Devenind purtătorul de cuvânt oficial al The Conklin Pen Company, Mark Twain a descoperit un alt beneficiu pentru Conklin’s Crescent Filler câțiva ani mai târziu, declarând: „De asemenea, îl prefer pentru că nu se poate rostogoli de pe birou.”

 

 

Dylan Thomas – Parker 51 Fountain Pen

Renumit pentru cerneala sa care se usucă rapid, poetul și scriitorul galez Dylan Thomas era renumit pentru că îi plăcea foarte mult stiloul său Parker 51.

De asemenea, a fost fotografiat cu el într-o mână și cu o țigară în cealaltă de multe ori.

 

 

 John Steinbeck – creionul Blackwing

De această dată vorbim de creioane. Deși autorul inițial a favorizat creionul Mongol 480, instrumentul său de scris ales a fost Blackwing. Steinbeck a „disprețuit” creioanele galbene, deoarece le-a considerat o distragere a atenției și a căutat un miez dur, de grafit închis.

În fiecare zi, înainte de a pune grafit pe hârtie, ascuțea 24 de creioane și le punea lângă birou. După ce au fost folosite toate cele 24 de creioane, autorul ascuțea fiecare creion și începea din nou procesul creator.

 

 

✍ Arthur Conan Doyle – Parker Duofold

Sherlock Holmes însuși a luat naștere din penita unui stilou Parker Duofold – și a fost favoritul lui Arthur Conan Doyle în cei patruzeci de ani în care a scris povești despre detectiv.

„The Duofold” este, de asemenea, cunoscut ca fiind favoritul romancierului englez Graham Greene, care a scris Brighton Rock, The Heart of the Matter și The End of the Affair, printre alte romane.

 

Albert Einstein – Pelikan 100 N

Ficțiunea poate fi importantă, dar lucrările lui Einstein despre teoria relativității și evoluția fizicii sunt unele dintre cele mai integrante scrieri pentru înțelegerea universului.

Însuși fizicianul a favorizat stiloul Pelican 100 N, o adevărată forță în tehnologia stiloului. Acesta a fost primul stilou care nu amenința să-ți acopere mâinile cu cerneală la reumplere – mai puțin timp pentru curățare și mai mult timp pentru a rezolva misterele existenței noastre.

 

 Ernest Hemingway – Montegrappa

Lui Hemingway, deși nu prefera un anumit model marca Montegrappa, îi plăceau aceste stilouri deoarece stătea lângă fabrica care le producea, în timpul Primului Război Mondial.

 

 

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *