Meniu
Știai că femeile citesc mai mult decât bărbații?

Știai că femeile citesc mai mult decât bărbații?

Cercetările au arătat că există o diferență substanțială între obiceiurile de lectură ale bărbaților și cele ale femeilor. Chiar dacă la scară globală, analfabetismul pare să fie mai răspândit la femei decât la bărbați, statisticile arată, de asemenea, că femeile care citesc o fac mai des și mai bine decât bărbații. 

Diferența este deosebit de mare când vine vorba de ficțiune, femeile fiind „responsabile pentru” 80% din vânzările totale de cărți de ficțiune.

Studiile arată că oamenii care citesc cărți nu numai că trăiesc mai mult decât cei care nu citesc cărți, dar au și un avantaj în comparație cu cei care citesc ziare sau reviste. Mai multe studii arată, de asemenea, că citirea cărților de ficțiune mărește empatia și înțelegerea celorlalți mai mult decât cărțile de non-ficțiune.

Deci, de ce lectura este mai răspândită în rândul femeilor decât în rândul bărbaților? Obiceiurile de lectură se formează adesea în copilărie și adolescență, iar studiile arată că tații sunt mai puțin predispuși să citească ei înșiși, ceea ce înseamnă că, într-un stadiu de formare, copiii sunt mai puțin expuși la modele masculine de citire. În plus, bărbații și băieții (adolescenți) sunt mai predispuși decât femeile și adolescentele să aleagă activități de divertisment, cum ar fi jocurile, în detrimentul cititului.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *