Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Se lansează cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

Se lansează cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

Carmen Ivanov și Editura Paginarium lansează cartea „613 greșeli gramaticale în limba română”. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 17 septembrie 2020, în București, grădina Trattoria della Nona, cu respectarea normelor de distanțare socială.

„613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov, este o lucrare ce își propune să atragă atenția asupra formelor greșite ale cuvintelor folosite în mod uzual în limba română și să ajute la corectarea modului în care vorbim.

Această culegere de greșeli gramaticale este un manifest împotriva trunchierii limbii române.

Ne dorim să atragem atenția asupra modului defectuos în care este folosit acest instrument de comunicare chiar de la cel mai înalt nivel, însă nu doar acolo, ci și în școli, pe stradă sau chiar acasă, a declarat autoarea cărții, Carmen Ivanov.

Greșelile de limbă sunt din ce în ce mai numeroase, iar obiectivul acestei cărți este acela de a prezenta care sunt cele mai frecvente greșeli de exprimare în limba română.

Variantele corecte prezentate în această carte au o bază științifică fermă: cea mai nouă ediție a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Editura Univers Enciclopedic, ediția 2005), lucrare fundamentală pentru studiul limbii române, dar și Dicționarul explicativ al limbii române (Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, ediția 2016).

Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, a antrenat peste 12.000 de persoane în ultimii 15 ani pe zona de dicție, voice over și public speaking și a publicat mai multe manuale de dicție pentru adulți și pentru adulți: „Șase sași în șase saci” sau seria „Străfurnica”.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *