Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Se lansează antologiile de poezie „Izme, Pizme, Eroizme” și „Autolirica – Jurnal poetic și nu prea”

Se lansează antologiile de poezie „Izme, Pizme, Eroizme” și „Autolirica – Jurnal poetic și nu prea”

Editura Paginarium Publishing anunță lansarea antologiilor de poezie „Izme, Pizme, Eroizme“ și „Autolirica – Jurnal poetic și nu prea“ scrise de artistul vizual Radu Boeru.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 06 decembrie 2019, la Qreator by IQOS, în București, bulevardul. Aviatorilor, nr. 8A, cu începere de la ora 19:00.

Cărțile vor fi disponibile la vânzare chiar în locația evenimentului.

 

Izme, pizme, eroizme e o antologie scrisă, gândită, spoită și încâlcită de prin 2000 și-un pic, ușor roasă pe margini dar încă bună de purtat. Sunt cuvinte pictate, gânduri pané, idei blocate-n lifturi sau sterilizate-n prea multele cafele“, spune chiar autorul despre acest volum.

 

Autolirica – Jurnal poetic și nu prea“ este un experiment compus din unirea mai multor tipuri de jurnal pe care autorul le-a ținut între 2016 și 2019. Prin scrierea acestor jurnale, din care s-a păstrat doar o treime sau mai puțin, a urmărit atât procesul de a scrie susținut (aproape zilnic), cât și o anumită stare rară care te determină să scrii inspirat, să-ți imaginezi o lume demnă de a fi dezvăluită cititorilor, o lume incluzivă, populată de impresii și reflecții asupra realității trăite de noi toți.

 

Radu Boeru este născut în 1977 și din 1998 activează ca artist vizual în București. Temele poeziei și ale creațiilor sale în general sunt infuzii ale realității experiențiale imediate, filtrate prin prisma unei personalități oscilante între coleric și flegmatic însăilate într-un veșmânt rareori finisat, intenționat descroit atunci când forma și estetizarea încep să primeze. Rămânerea la un stadiu experimental brut secondează dorința de a pune accent pe concept și mesaj, neurmărind cu orice preț căutarea unui stil anume sau definirea generaționistă a operei.

 

„Temele poeziei și ale creațiilor mele în general sunt infuzii ale realității experiențiale imediate, filtrate prin prisma unei personalități oscilante între coleric și flegmatic, urmând a fi însăilate într-un veșmânt rareori finisat, intenționat descroit atunci când forma și estetizarea încep să primeze. Rămânerea la un stadiu experimental brut secondează dorința de a pune accent pe concept și mesaj, neurmărind cu orice preț căutarea unui stil anume sau definirea generaționistă a operei.

Generația din care fac parte, uneori numită ironic Generația Cutremurului, este percepută ca o generație individualistă, marcată de un perpetuu eșec de a se închega într-o mișcare culturală notabilă, dar care poate străluci prin unicitatea fiecăruia în parte, deși parcă stelele mor mai repede în acest univers, sau rar pot fi cartografiate din pricina multiplelor perioade de tranziție pe care le-a parcurs între adolescența postrevoluționară și semimaturitatea de acum. Goana după oportunitățile dar și deziluziile capitalismului balcanic, disiparea în încercări eterogene și incompatibile și dorința de epatare specifică oamenilor cu timp limitat definesc această cursă continuă după sens.

Ropotul de mitralieră pe tonalitate de hip-hop acid al poeziei, revenirea la (!) infama folosire a aliterațiilor, specifice limbajului publicitar, surrealismul acordat cu neo-onirismul actualizat vremurilor în care trăim, precum și trecerile fluctuante, fără avertisment, de la o stare la alta, sunt doar câteva specificații definitorii ale acestui fel de a gândi și scrie poezie, de asemenea observându-se și în corpul creațiilor mele vizuale”. – Radu Boeru

 

Cărțile pot fi comandate de pe librăria online www. Paginarium.ro.

Evenimentul de lansare se desfășoară în prezența autorului. Intrarea este liberă, dar spațiul este destinat doar persoanelor peste 18 ani.

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *