Ne pare rău, nu există nimic în coș.
Ne pare rău, nu există nimic în coș.
De Ștefania Dinu
„La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, […] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” – Ștefania Dinu
În stoc
„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. […] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze.” – Ștefania Dinu
Autori | Ștefania Dinu |
---|---|
Tip copertă | HARDCOVER |
ISBN | 9786067936032 |
Dimensiuni | 16,5 X 22 CM |
Număr de pagini | 192 |
Data apariției | 2019 |
Limba | Română |
Editura | Corint |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.