Meniu

Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust

De Ștefania Dinu


Quick Overview

„La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, […] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” – Ștefania Dinu

În stoc

lei 54,90

Product Description

„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. […] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze.” – Ștefania Dinu

Informații suplimentare

Autori

Ștefania Dinu

Tip copertă

HARDCOVER

ISBN

9786067936032

Dimensiuni

16,5 X 22 CM

Număr de pagini

192

Data apariției

2019

Limba

Română

Editura

Corint

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mese și meniuri regale. Eleganță, fast și bun-gust”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *