Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Prima poveste despre Aventurile lui Pinocchio, scrisă de Carlo Collodi

Prima poveste despre Aventurile lui Pinocchio, scrisă de Carlo Collodi

Nu întâmplător am ales această zi pentru a vorbi despre poveștile copilăriei. Chiar pe 7 iulie 1881, la Roma, apare prima poveste despre Aventurile lui Pinocchio, scrisă de Carlo Collodi.

Prima jumătate a cărții a apărut între 1881 și 1883 și ulterior a fost asamblată și completată ca o carte pentru copii în februarie 1883. Cartea ne dezvăluie aventurile unui personaj numit Pinocchio, o marionetă care a prins viață, și ale săracului său tată, un tâmplar pe nume Geppetto. Romanul este considerat un clasic al literaturii pentru copii și stă la baza multor opere de artă derivate, cum ar fi filmul casei Disney din 1940, cu titlul „Pinocchio”.

Dacă tot vorbim despre cărți de aventură pentru copii care au rol educativ, defăimând minciuna și neascultarea de părinți, Paginarium îți propune să mai adaugi o carte pe raftul copilăriei:

 

Aventurile lui Buratino sau Cheiţa de Aur

A.N. Tolstoi nu i-a uitat nici pe cei mai mici cititori, lor le este dedicată cartea „Aventurile lui Buratino” sau „Cheiţa de aur”, în care scriitorul rus r(e)povesteşte, cu umor şi vervă, păţaniile binecunoscutului Pinocchio. De altfel, chiar Tolstoi mărturiseşte cum le relata copiilor povestea păpuşii de lemn, scornind mereu aventuri, care mai de care mai haioase şi pline de învăţăminte.

Incredibila poveste a faimosului Buratino este însoţită de minunate ilustraţii.

 

Click AICI pentru a comanda cartea

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *