Meniu
Prima bibliotecă ambulantă din lume

Prima bibliotecă ambulantă din lume

Iată o descoperire care ne creează nostalgie – cele mai minunate vehicule pe care omul le-a inventat vreodată.

În zilele noastre, nu trebuie să depui prea mult efort pentru a obține o carte. Nici măcar nu trebuie să pleci de acasă. Doar deschideți site-ul web al bibliotecii și sunt șanse mari să poți împrumuta o versiune digitală a cărții pe care dorești să o citești.

Dar nu a fost întotdeauna atât de ușor. Înainte de era digitală, erau ca un acces gratuit la internet. Aduceau răspunsuri la întrebările pe care oamenii le căutau și, de asemenea,  aduceau cu ele divertisment, multă distracție.

Prima bibliotecă ambulantă din lume s-a „născut” în Marea Britanie la mijlocul secolului al XIX-lea, în 1857, din dorința filantropului George Moore: căruța trasă de cai era plină de rafturi cu cărți montate în exterior. Această bibliotecă a călătorit prin toate satele din nord-vestul Angliei aducând literatură bună oamenilor din mediile rurale.

„Bookmobile”, „camion de cărți”, „vagon de cărți”, „autobuz de cărți”, „bibliobus”, „bibliotecă mobilă” – indiferent de numele pe care îl folosești, aceste vehicule au fost printre cele mai importante invenții ale omului.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *