Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Modalități simple de a-ți ajuta copilul să se îndrăgostească de cărți

Modalități simple de a-ți ajuta copilul să se îndrăgostească de cărți

A iubi cărțile și a te pierde în povești este o experiență puternică și are un impact atât de profund. Este exact ceea ce ne dorim pentru copiii noștri. Deci, iată câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să se îndrăgostească de cărți:

image for :closed_book:Citește cu voce tare copilului când este mic

Acesta este primul lucru pe care îl pot face părinții pentru a-și ajuta copiii să se îndrăgostească de cărți. A te ghemui lângă un părinte și a asculta povești este o experiență minunată care va modela copilul într-un mod pozitiv.

image for :closed_book:Ajută copilul să găsească cărți potrivite

Cărțile care îl atrag cu adevărat pe copilul tău în poveste îl vor face să fie entuziasmat de lectură. Îți poți ajuta copilul să-și dea seama care sunt acele cărți. Unor copii le place ficțiunea realistă sau istorică, în timp ce alții preferă fantezia, aventura sau misterele. Orice îi place copilului tău este minunat – asigură-te doar că citește, citește, citește!

image for :closed_book:Fă din lectură un obicei al vieții de zi cu zi

Încurajează-l pe copil să citească și arată-i că și tu ești pasionat de lectură – să te vadă citind. Poartă conversații despre cărțile pe care le citește toată lumea din familie. Asigură-te că există o mulțime de cărți în casă. Toate aceste lucruri îi trimit copilului un mesaj clar că citirea este importantă – și distractivă!

 

image for :closed_book:Beneficii:

📕 Copiilor cărora le place să citească simt bucurie când se pierd într-o carte bună

E ca și cum lumea reală „dispare”. Copilul tău se află în poveste și ajunge să trăiască aventurile chiar împreună cu personajele. De fapt, copilul va simți că este personajul principal. Aceasta este o experiență plăcută și plină de satisfacții și poate schimba viața copilului.

📕 Cititul modelează modul în care copiii înțeleg lumea

Când copilul este pierdut într-o carte poate trăi un alt moment din istorie sau poate vizita un loc îndepărtat și poate trăi o viață complet diferită. Poate că se întâlnește cu un personaj și se gândește: „Această persoană este la fel ca mine” sau „Wow, nu am mai privit lucrurile așa înainte”. Lectura devine o experiență semnificativă care extinde cu adevărat orizonturile copilului tău.

📕 Cititul dezvoltă orice copil

Cititul oferă copiilor o înțelegere mai profundă a celorlalți oameni și a lor înșiși. Lectura este o experiență profundă care îi arată copilului felul de persoană care dorește să devină.

 

A te pierde în cărți și a trăi experiențe noi îl va face pe copilul tău un cititor adevărat. Citirea de plăcere va deveni parte din cel mic, o parte esențială a identității sale. Copilul va putea întotdeauna să caute cunoștințe, plăcere și inspirație în cărți. Dragostea de lectură va îmbogăți viața copilului acum și va avea efecte benefice în viitor. 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *