Meniu
La mulți ani, Stan și Bran!

La mulți ani, Stan și Bran!

Acum 93 de ani se năștea un cuplu comic care avea să devină un brand cunoscut în toată lumea.  Astăzi se împlinesc 93 de ani de la nașterea unui cuplu legendar al comediei: Stan și Bran.

Duetul celebru al secolului al XX-lea, care a avut un impact foarte mare asupra cinematografiei americane, era format din: Stanley Laurel (Stan) și Oliver Hardy (Ollie, Babe – supranumit de români Bran).

Pe 8 octombrie 1927, cei doi au apărut pentru prima dată într-un scurt film mut – The Second Hundred Years –, o comedie despre doi puşcăriaşi ghinionişti care voiau să evadeze și care, orice ar fi făcut, ajungeau tot în celulă.

Pentru aceste roluri, cei doi au fost raşi în cap şi până la următorul film nu a apucat să le crească părul, aşa că, în filmul Call Of The Cuckoo au apărut tot fără păr pe cap.

După filmul „The Second Hundred Years”, Stan şi Bran au devenit un brand şi au jucat în 107 filme până în 1951. Ultimul lor film a fost o coproducție franco-italiană, care le-a creat mari probleme de sănătate. Au primit numeroase nume: Grăsanul și Uscatul (Brazilia), Întregul și Jumătatea (țările scandinave) etc. Chiar și așa, faimosul cuplu comic a reușit să facă înconjurul lumii și să nu fie uitat niciodată.

 

În 1960, lui Stan Laurel i s-a înmânat un premiu Oscar pentru creativitatea în domeniul comediei. Cinci ani mai târziu, Laurel a murit. Tot el spunea:

Dacă plânge vreunul din voi la înmormântarea mea, nu mai vorbesc cu voi niciodată!

Stan Laurel a trăit încă opt ani după moartea lui Oliver Hardy. Dar nu a mai lucrat niciodată.

Îmi este dor de el mai mult decât oricine poate bănui şi mă simt destul de pierdut, dar voi preţui pentru totdeauna amintirile minunate pe care le am despre el, a scris într-o scrisoare din 1957, cu opt ani înainte de propria moarte.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *