Meniu
Guinness Record: „În căutarea timpului pierdut”, de Marcel Proust – cel mai lung roman scris vreodată

Guinness Record: „În căutarea timpului pierdut”, de Marcel Proust – cel mai lung roman scris vreodată

„À la recherche du temps perdude” sau „În căutarea timpului pierdut” de Marcel Proust conține aproximativ 9.609.000 de caractere. Spațiile sunt, de asemenea, numărate, ca un fiind caractere. Conform Guinness Record este cel mai lung roman.

Proust a scris primul volum al capodoperei sale în 1912, publicându-se pentru prima dată în 1913. A doua parte a operei sale a câștigat premii internaționale imediat ce a fost publicată și, odată cu acestea, o reputație internațională.

Cunoscut și sub numele de „Remembrance of Things Past” sau „In Search of Lost Time”, „În căutarea timpului pierdut” are aproximativ 4.215 de pagini. Un cititor mediu citește aproximativ 300 de cuvinte pe minut. Cam cât crezi că ți-ar luă să termini de citit toate volumele?

În roman este descrisă viața unui om care avansează în înalta societate. Întreaga opera este scrisă ca un monolog, multe aspecte fiind autobiografice. La apariția primelor părți, romanul nu a fost apreciat la justa valoare, fiind chiar considerate lipsite de viitor. Astăzi este considerată una dintre cele mai importante opere ale literaturii universale și figurează printre cele 100 de cărți ale secolului conform Le Monde.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *