Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Filmul ,,Domnisoara Bovary”, premiera pe 28 decembrie, la Cinema Union din București

Filmul ,,Domnisoara Bovary”, premiera pe 28 decembrie, la Cinema Union din București

Filmul ,,Domnisoara Bovary” va avea premiera marti, 28 decembrie, la Cinema Union din București. Filmul ce are ca laitmotiv celebrul roman al lui Gustave Flaubert, Madame Bovary, realizat de Adrian Popovici, după scenariul lui Ioan Grosan si-n regia lui Dinu Tanase, va avea premiera pe data de 28 decembrie 2021, la Cinema Union, strada Ion Campineanu 21, București, începând cu orele 19:00. Filmul prezinta o intoarcere in timp. O privire peste umar, cu ironie si umor. O poveste despre o generatie care nu putea banui in acei ani cat va fi de aproape ,,schimbarea”.

Filmul contureaza o lume controlata si subordonata unor reguli de fier pe care cei de atunci erau nevoiti sa le accepte in tacere si sa reziste, pentru ca voiau cu incapatanare sa traiasca.

Unii indurau scrasnind din dinti, altii se ascundeau sub platosa obedientei intrand in jocul puterii, altii, resemnati, renuntau la framantari lansand sa treaca viata pe langa ei, convientuind alaturi de opresori. Compromisul si obedienta lui Augustin, personajul principal, e ca o platosa pe care si-a imaginat-o ca-i poate folosi pentru a putea trece mai departe. Pentru el orizontul pare sa nu existe, e nedefinit si nu-l poate intrezari. Salvarea lui este in lumea paralela. Lumea lui Flaubert, a sentimentelor si framantarilor Emmei, pare de multe ori mult mai puternica decat lumea in care traieste. De unde si atractia lui fata de Ioana, o aparitie ,,bovarica” care il face sa realizeze ca din ce traieste in prezent, trecutul este de fapt cea mai cruda realitate. Totul pe fondul Costinestiului acelor vremuri, care este mult diferit de cel de astazi, unde misunau activistii supraveghind suspicios fiecare gest, fiecare privire, fiecare comportament.

O naratiune liniara pana spre final, intrerupta din cand in cand de obsesia lecturii.

Premiera filmului va avea loc pe data de 28 decembrie 2021, la Cinema Union, strada Ion Campineanu 21, București începând cu orele 19:00. Intrarea va fi libera, pe baza de invitatie.

Filmul este o productie Global Film si Vision PM, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *