Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Fă din citit o PRIORITATE!

Fă din citit o PRIORITATE!

De ce cititul trebuie să fie o prioritate?
Nu-ți faci nicio favoare dacă faci parte din acel procent al adulților care nu au citit nici măcar o parte dintr-o carte în ultimul an.
Aproape jumătate dintre adulți recunosc că nu au citit nici măcar o parte dintr-o carte în ultimul an. Dacă faci parte din acest grup, ar trebui să știi că e demonstrat științific că lectura este benefică pentru tine din mai multe puncte de vedere.

📕 Citirea de ficțiune te poate ajuta să fii mai deschis și mai creativ

Potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea din Toronto, participanții la studiu care au citit ficțiune au experimentat mult mai puțină nevoie de „închidere cognitivă” în comparație cu omologii care citeau eseuri non-ficțiune. În esență, au fost observați ca fiind mai deschiși la minte, în comparație cu cititorii de eseuri. „Deși lectura non-ficțiune permite elevilor să învețe subiectul, s-ar putea să nu-i ajute întotdeauna”, spun cercetătorii.

📕 Oamenii care citesc cărți trăiesc mai mult

Asta arată cercetătorii de la Yale care au studiat 3.635 de persoane cu vârsta peste 50 de ani și au descoperit că cei care citeau cărți timp de 30 de minute zilnic au trăit în medie cu 23 de luni mai mult decât cei care nu citeau cărți sau citeau doar reviste. Aparent, practica citirii cărților creează un angajament cognitiv care îmbunătățește multe lucruri, inclusiv vocabularul, abilitățile de gândire și concentrarea. De asemenea, poate afecta empatia, percepția socială și inteligența emoțională, lucruri care îi ajută pe oameni să rămână pe planetă mai mult timp.

📕 A citi 50 de cărți pe an este un lucru realizabil, nu un mit

Deși a citi o carte pe săptămână poate părea descurajant, probabil că este posibil chiar și de cei mai ocupați oameni. Scriitoarea Stephanie Huston spune că gândul că nu avea suficient timp s-a dovedit a fi o scuză proastă. Acum că și-a propus să citească 50 de cărți într-un an, ea spune că a schimbat timpul pierdut pe telefon cu răsfoirea paginilor în pat, în trenuri, în pauzele de masă și în timpul așteptării la coadă. La două luni de la provocarea, ea raportează că a avut mai multă liniște și satisfacție și un somn îmbunătățit, în timp ce învață mai mult decât credea că este posibil.

📕 Oamenii de succes sunt cititori

Se datorează faptului că cei cu performanțe mari sunt dornici de auto-îmbunătățire. Sute de directori de succes mi-au împărtășit cărțile care i-au ajutat să ajungă acolo unde sunt astăzi.
Orice ar fi nu te opri din citit! Paginarium îți pune la dispoziție o bibliotecă întreagă care te va purta pe tărâmuri nebănuite.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *