Meniu
Este bine să asculți muzică în timp ce citești?

Este bine să asculți muzică în timp ce citești?

A asculta muzică în timp ce citești este probabil una dintre cele mai relaxante, pline de satisfacții și mai plăcute activități pentru care poți opta atunci când vine vorba de relaxare după o zi lungă. Suntem cu toții conștienți că muzica are efecte terapeutice, iar beneficiile lecturii sunt, de asemenea.

Dar ce se întâmplă atunci când amestecăm aceste lucruri?

Este bine să asculți muzică în timp ce citești, există beneficii în a o face sau ar trebui să eviți aceste lucruri? Specialiștii spun că fiecare persoană este diferită și ar trebui să acționeze în consecință.

Poți asculta muzică în timp ce citești?

A citi și a asculta muzică în același timp este de obicei destul de tentant, în principal pentru că este o combinație de activități pe care cei mai mulți dintre noi o iubesc. Desigur, poți asculta muzică în timp ce citești, nimic nu te oprește de fapt. Cele două activități nu se suprapun prea mult în ceea ce privește părțile creierului tău pe care trebuie să le activeze, dar pot fi copleșitor de stimulatoare pentru unii dintre noi.

Cu toții suntem diferiți și reacționăm în moduri diferite la stimuli. În timp ce unii dintre noi pot citi cu ușurință în timp ce ascultă muzică sau chiar TREBUIE să asculte muzică pentru ca lectura să fie plăcută, alții își pierd rapid atenția. Regula de bază atunci când vine vorba de combinarea acestor două activități este să te cunoști suficient de bine pentru a putea decide dacă muzica îți distrage atenția sau dacă într-adevăr adaugă valoare.

Deci, dacă ar trebui să asculți muzică în timp ce citești, depinde în întregime de tine și de materialul de lectură pe care trebuie să îl parcurgi. Un lucru este însă cert: pentru cei mai mulți dintre noi, studiul și ascultarea muzicii nu merg de obicei prea bine împreună.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *