Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Diversifică-ți lectura

Diversifică-ți lectura

De multe ori citim aceleași tipuri de cărți, fie că este vorba despre un anumit gen sau că citim cărți doar de la un anumit autor. Este firesc să avem cărți sau autori favoriți, totuși, unul dintre cele mai puternice beneficii ale lecturii este experimentarea unor noi viziuni asupra lumii la care s-ar putea să nu ajungem niciodată în viața reală. Cititul amplifică această „superputere”.

  • Încearcă un nou gen. 
  • Citește mai multe cărți de la autori marginalizate (femei, persoane de culoare, LGBTQ+ etc.). Anul acesta a fost lansată provocarea #ReadInColour, în care, pentru fiecare carte citită a unui autor alb, trebuie să citești o carte a unui autor de culoare.
  • Citește opere scrie în altă limbă dacă ai abilități în sensul acesta.

Obiceiuri sănătoase

Dacă achiziționarea prea multor cărți reprezintă o problemă pentru tine (sau, mai probabil, pentru portofelul tău), folosește anul 2023 pentru a crea obiceiuri sănătoase de lectură.

  • Citește primele 50 de pagini din toate cărțile necitite pe care le-ai achiziționat înainte de a cumpăra altele noi.
  • Cumpără și de la anticariat.
  • Folosește-ți mai mult biblioteca. Stabilirea unui obiectiv precum „dacă vreau să cumpăr o carte, trebuie să verific și să citesc 3 cărți din bibliotecă”, este o modalitate excelentă de a-ți reduce cheltuielile și de a descoperi noi cărți din biblioteca ta.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *