Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Disney Plus avertizează utilizatorii că anumite filme vechi sunt depășite cultural

Disney Plus avertizează utilizatorii că anumite filme vechi sunt depășite cultural

Toată lumea a crescut cu filmele și desenele animate de la Disney. Ei bine, vremurile s-au schimbat și anumite problematici, mesaje transmise și caracterizări ale personajelor și perioadei respective din acele desene animate nu se mai regăsesc și în actualitatea de astăzi.

Disney Plus (serviciu de streaming deținut de divizia Walt Disney Direct-to-Consumer & International a companiei Walt Disney), recent lansat, nu are lipsă de conținut, de la clasici animați originali la remake-uri live-action și „Star Wars”, „Mandalorian” etc. Cu această bibliotecă profundă, Disney oferă un avertisment că unele dintre cele mai vechi conținuturi ale platformei de streaming au anumite „înfățișări culturale învechite”.

Filme precum Dumbo, The Aristocats, Lady and the Tramp și Jungle Book, unele dintre ele realizate în urmă cu aproape 80 de ani, oferă  un avertisment care spune: Acest program este prezentat așa cum a fost creat inițial. Poate conține „înfățișări culturale învechite”.De la lansarea sa inițială în 1941, Dumbo a fost criticat pentru faptul că vocile unor personaje de culoare au fost realizate de oameni albi (scena cu ciorile), în timp ce The Aristocats și Peter Pan au fost blamate pentru anumite reprezentări rasiste ale personajelor.

Filmele și desenele animate marca Warner Bros. au inclus un mesaj similar care spune: „Desenele animate pe care urmează să le vezi sunt produse ale vremii lor. Acestea pot înfățișa unele dintre prejudecățile etnice și rasiale care erau obișnuite în societatea americană. Aceste înfățișări erau greșite atunci și sunt greșite și astăzi. Deși aceste desene animate nu reprezintă societatea de astăzi, ele sunt prezentate așa cum au fost create inițial, pentru că a face altfel ar fi același lucru cu a pretinde că aceste prejudecăți nu au existat niciodată.”

Controversatul film Disney din 1946, „Song of the South”, care a inspirat călătoria Splash Mountain și care prezintă melodia „Zip-a-Dee-Doo-Dah”, este complet absentă de pe platformă, probabil din cauza criticilor pentru reprezentarea sclavilor eliberați.

Disney Plus oferă în prezent peste 500 de filme și emisiuni de televiziune. De la lansarea sa, serviciul de streaming a înregistrat peste 10 milioane de utilizatori.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *