Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

De ce nu poți să-ți amintești ce ai citit?

De ce nu poți să-ți amintești ce ai citit?

A-ți aminti ceea ce ai citit este crucial atunci când citești pentru muncă sau pentru studii. Dar este important să-ți amintești și romanele pe care le-ai citit, nu? Iată câteva motive posibile pentru care nu poți păstra în minte tot ce ai citit.

 

Ceea ce ai citit nu este suficient de captivant

Unul dintre motivele pentru care nu-ți mai amintești ceea ce ai citit ar putea fi că poveștile nu sunt suficient de captivante sau poate că citești cărți doar pentru a te relaxa. Se mai întâmplă. Nu fiecare carte pe care o citești este una memorabilă.

 

Memoria îți poate juca adesea feste

Cititul este precum un exercițiu complex, mai ales pentru că implică o funcție de bază a creierului nostru: memoria. În timp ce memoria noastră nu poate reține fiecare mic detaliu cu care o hrănim, creierul nostru alege ce informații să rețină și pe care să le uite. Dacă nu-ți condiționezi creierul să-și amintească cărțile pe care le-ai citit, sunt șanse mare să le uiți cu timpul.

Lectura pasivă nu este pentru tine

Un alt motiv convingător pentru care nu-ți amintești ceea ce citești este că te angajezi într-o proces de citit pasivă în care citești din punct de vedere tehnic conținutul pentru a-l termina, în loc să absorbi toată informația necesară. Ceea ce îți dorești este să fii un cititor activ – cineva care are motivația și dorința de a învăța ceva din cărțile citite. Cititorii activi vizualizează, descifrează, pun la îndoială etc. De asemenea, ei conectează ceea ce citesc cu ceea ce au experimentat, simțit sau văzut în propria lor viață. De asemenea, ei evaluează ceea ce au citit și își dezvoltă o opinie despre asta.

 

Prea mult pentru tine?

Un program încărcat de muncă ar putea fi, de asemenea, motivul pentru care e greu să-ți mai amintești ceea ce citești. Tehnologia joacă, de asemenea, un rol enorm în a ne complica viețile, cu platforme precum Facebook, Instagram și Twitter care aruncă toate tipurile de conținut în calea noastră, făcând foarte dificil să ne amintim ceva cu adevărat. Pe de altă parte, aceeași tehnologie poate fi folosită pentru a ne stimula memoria sau cel puțin pentru a completa capacitatea noastră de a ne aminti ceea ce citim.

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *