Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

De ce este important să citim NON-FICȚIUNE?

De ce este important să citim NON-FICȚIUNE?

În timp ce lectura este în general asociată cu un mod relaxant de a ne deconecta de la stresul vieții de zi cu zi, ceea ce mulți uită în momentul în care termină de studiat este că lectura poate reprezenta mai mult decât ceva distractiv sau relaxant. 

Cărțile non-ficțiune, în special, pot fi instrumente de învățare extrem de eficiente și există o mulțime de cunoștințe pe care le poți dobândi dacă îți dedici o parte din timp citirii non-ficțiunii în locul ficțiunii.

Beneficiile non-ficțiunii depășesc cu mult informațiile pe care le obții de pe internet, deoarece are câteva efecte asupra modului în care gândim și asupra modului în care funcționează creierul nostru.

PAGINARIUM îți dorește să te transformi în cititorul suprem, așa că te încurajăm să citești tot ceea ce-ți aduce plăcere și beneficii. De aceea, dacă este posibil, este extrem de important dacă ai amesteca ficțiunea cu non-ficțiunea în activitatea ta de lectură.

 

De ce este importantă non-ficțiunea?

Non-ficțiunea este un gen bazat pe fapte și nu pe lucruri imaginare. Include o multitudine de subgenuri precum istorie, filozofie, biografii, dezvoltare personală, știință, afaceri și multe altele.

Importanța non-ficțiunii devine destul de evidentă doar citind subgenurile, nu-i așa? Non-ficțiunea este de fapt esențială pentru educația noastră, pentru dobândirea de cunoștințe noi și pentru dezvoltarea unui creier sănătos și funcțional.

Cărțile non-ficțiune sunt uneori singurii noștri martori oculari la evenimente din trecut. O mare parte din istoria noastră a fost documentată în cărți scrise de autorii acelei vremuri pentru a spune adevărul lor, pentru a vorbit despre subiecte care au schimbat lumea cu sute de ani în urmă. Învățarea unei noi abilități sau cum să depășim problemele care ne afectează viața, obținerea de informații aprofundate despre lucrurile care ne interesează și multe altele se poate face într-un mod foarte eficient prin simpla citire a cărților non-ficțiune.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *