Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cum te poate ajuta cititul să-ți îmbunătățești notele de la școală

Cum te poate ajuta cititul să-ți îmbunătățești notele de la școală

Cititul nu este bun numai pentru creier, ci și pentru notele tale. Cititul te poate ajuta să reușești la școală și în viață, dar este nevoie de mult efort pentru a obține beneficiile lecturii. Școala este o provocare; sunt atât de multe lucruri de reținut, procesat și înțeles.

De asemenea, dacă îți place să citești, este o idee bună să ai o carte la tine și să o porți mereu cu tine astfel încât să poți avea ceva de făcut în timp ce stai degeaba. De asemenea, cititul îți poate crește nivelul atenției și astfel vei reține mai ușor informațiile. Asta înseamnă că, dacă citești ceva, îți vei aminti mai bine decât cineva care nu citește.

De asemenea, te ajută să înveți lucruri noi mai ușor, motiv pentru care este important să continui să citești.

Cititorii devin mai înțelepți și mai încrezători cu fiecare propoziție pe care o înțeleg, cu fiecare perspectivă pe care o obțin, cu fiecare adevăr pe care îl recunosc și cu fiecare provocare pe care o acceptă. Așa că citește mai departe!

Cititul poate fi o sarcină consumatoare de timp. Este posibil să fii nevoit să participi la o întâlnire sau să lucrezi noaptea târziu, așa că este important să faci tot ce poți pentru a citi minimum 15 minute pe zi. Utilizează cronometrul telefonului pentru a seta un timp de 15 minute. Acest lucru te va ajuta să rămâi concentrat și-ți va oferi șansa de a face alte lucruri fără să pierzi timpul. În plus, acest lucru te va ajuta să monitorizezi cât timp citești în fiecare zi, astfel încât să poți urmări progresul în timp.

Cititul are multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea concentrării, a vocabularului și a abilităților de gândire critică; oferind o oportunitate de a învăța despre diferite culturi; și-ți permite să scapi de stresul vieții de zi cu zi. Este, de asemenea, o modalitate plăcută de a petrece timpul când te plictisești sau nu ai altceva de făcut.

Cărțile pot fi o sursă excelentă de inspirație și cunoaștere. Citind, putem învăța despre noi concepte și idei și putem obține o înțelegere mai profundă a lumii din jurul nostru. Cu toate acestea, poate fi ușor să te pierzi într-o carte și să nu înțelegi cu adevărat ceea ce citești. Pentru a profita la maximum de lectură, este important să fii conștient de conceptele și ideile cheie. Iată câteva sfaturi:

  • Când întâlniți un nou concept sau idee, acordă-ți un moment și întreabă-te: Ce înseamnă? Cum se raportează la ceea ce știu deja? Ce implicații are?
  • Fă conexiuni între diferite concepte și idei. Cum se raportează unul la altul? Care sunt implicațiile acestor conexiuni?
  • Pune-ți întrebări. Dacă ceva nu este clar, întreabă-te „de ce?”. Există și alte interpretări posibile? etc.

Făcându-ți timp pentru a reflecta asupra conceptelor și ideilor cheie, vei profita la maximum de lectură.

După ce ai citit, este important să-ți acorzi ceva timp pentru a rezuma ceea ce ai citit. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai bine materialul și să ți-l amintești mai târziu. Când rezumi, asigură-te că incluzi punctele și ideile principale din text. Încearcă să folosești propriile cuvinte cât mai mult posibil și evită pur și simplu să copiezi și să lipești propoziții din textul original. Făcându-ți timp pentru a rezuma ceea ce ai citit, vei putea să înveți și să-ți amintești mai bine.

Deci, dacă vrei să-ți crești notele, ia în considerare să petreci mai mult timp citind. Te va ajuta să-ți îmbunătățești concentrarea și înțelegerea și este o modalitate excelentă de a te relaxa. Și cine știe? S-ar putea să descoperi că îți place.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *